Nadere kennismaking met handlezeres en coach Talentenspel Helena van den Hogen en meditatietrainer en energetisch coach Maarten Vergouwen

Wat doe je en hoe is het zo gekomen?

Nieuwgierigheid was de drijfveer van Helena toen zij lang geleden bij toeval op een boek over handlijnkunde stuitte. Het greep haar direct en na een cursus van een week in Amsterdam, wilde ze er meer van weten. Ze volgde de opleiding en leerde het lezen van handlijnen van een autoriteit op dat gebied.

 

Later in haar leven kwam ze in aanraking met de ontwikkelaars van de Cursus in Wonderen en het daaruit voortgekomen Talentenspel. Haar bedrijf heeft sindsdien twee 'poten'. Naast de handlijnkunde is Helena coach van het Talentenspel.

 

Met een metafoor legt ze de essentie van het spel uit. Stel je een koets voor en in die koets zit je ziel. Op de bok zit de persoonlijkheid die talenten ervaart. De ziel wil een bepaalde richting uit. De persoonlijkheid 'bestuurt' de talenten. Gedurende het spel wordt helder hoe de wisselwerking tussen ziel, persoonlijkheid en talenten zich in iemands leven ontvouwt. In de filosofie van het spel heb je al je talenten als bagage meegekregen om je missie in dit leven waar te maken. Gedurende een aantal sessies, die iemand individueel met Helena doormaakt, worden thema's in iemands leven duidelijk. Het spelen van het spel kan iemand in direct contact met zijn of haar missie brengen.

 

Maarten begeleidt meditatiegroepen. Het begeleiden van deze groepen is meer dan tien jaar geleden begonnen met een groep in de omgeving van Hoogeveen, als onderdeel van een healing programma. Maarten begeleidde daar eens in de maand op de maandagmorgen meditaties en had regelmatige bijeenkomsten met alle begeleiders. Lange tijd was dit een constante groep van vier mannen en vier vrouwen – een prachtige balans. De groep bestaat nog steeds al is de samenstelling verandert. De groep houdt zich bezig met energiewerk. Maarten zoekt nu naar wegen zijn ervaringen in Deventer door te geven. Daartoe huurt hij met anderen in de Golstraat een prachtige ruimte om dat te kunnen doen.

 

Wat maakt je blij in je werk?

Maartens eigen ervaring met (het begeleiden van) meditaties is helderder worden en meer focus ervaren bij dagelijkse werkzaamheden. Tijdens energiewerk is bijzonder wanneer via gezamenlijke afstemming woordeloos verbinding met elkaar te voelen is, dat zijn echt mooie momenten, waarop de groep voelbaar meer dan de som der delen is.

 

Waar Helena blij van wordt is als ze mensen meer in verbinding met zichzelf laat komen. Ze begeleidt mensen op een zielenreis waarbij deze mensen essentiële ontdekkingen doen over hoe zij in het leven staan of willen staan. Hoe mooi is het als iemand door een handlezing zich meer bewust wordt van zichzelf of door het Talentenspel te spelen dichter bij zijn of haar missie komt en er ook naar gaat handelen en leven- het kan iemands leven ingrijpend veranderen.

 

Gedeelde passie en dankbaarheid

Helena doet ook een ontspanningsoefening voordat ze begint aan een consult handlezen of een sessie van het Talentenspel. Zowel Maarten als zij zijn het erover eens dat het zo belangrijk is om ‘uit je hoofd’ te zijn en daardoor meer ontspannen. Hij is dankbaar als na de meditatie een gevoel is ontstaan dat alles goed is, dat er niets hoeft en er geen woorden meer nodig zijn. De groep heeft een soort eenheidservaring en kan langdurig in een zijnstoestand zijn met elkaar.

 

Wil je graag meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Helena van den Hogen, Praktijk Handreiking

Maarten Vergouwen, 2Flow

Karin Spijkerman

Mijn naam is Karin Spijkerman. Ik woon met mijn man en twee dochters in Deventer. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid.  In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart als energetisch therapeut.

Omdat ik behoefte had aan uitwisseling met andere therapeuten en coaches ging ik op zoek naar een netwerk van bewuste ondernemers. In maart 2017 is het netwerk en de website van Bewust Deventer van start gegaan met mij als coördinator.

Voor en met professionals bezig zijn met gezond, duurzaam en plezierig leven in en rond Deventer. Dat maakt me blij en daar krijg ik veel energie van!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...