Bevrijd je depressie

Antidepressiva

In Nederland is het aantal mensen dat antidepressiva gebruikt ruim 1 miljoen mensen. De werking ervan is omstreden, in elk geval bij de lichtere depressies. Die gaan vaak vanzelf over, anders kunnen ze beter opgelost worden met gezonde leefstijl en/of therapie.  Er zijn talloze bijwerkingen van antidepressiva, zoals slaapstoornis, gewichtstoename, maagbloeding , hoge of lage bloeddruk, slapeloosheid, suïcide. Dit geldt vooral bij langdurig gebruik. En de meeste antidepressiva zijn ook zeer verslavend. Wezenlijke stofjes worden dan moeilijk of niet meer zelf aangemaakt door het lichaam. Depressieve mensen hebben aantoonbaar vaker andere ziekten waar zij voor behandeld worden, zoals o.a. hart- en vaatziekten, astma, diabetes, en obesitas. Het heeft dus een behoorlijke impact op de gezondheid.

Aanpakken (lichte) depressie via zelfzorg en leefstijl

Maar wat te doen als je depressieve klachten hebt? Kun je het natuurlijk oplossen? In sommige gevallen, meestal zware depressie, zoals bij een genetische verstoring, kan het moeilijker op te lossen zijn. Echter , in de meeste gevallen is het tijdelijk, gekoppeld aan een crisiservaring als scheiding, rouw, overgang etc.

Een aanpak kan zich richten op:

  • Ten eerste is het altijd goed om te onderzoeken of er een fysieke gesteldheid onder ligt. Bijvoorbeeld een ongezonde darmflora, schildklieraandoening, algehele verzwakte conditie door ongezond leefpatroon.
  • Vervolgens is het goed om stress te reduceren met ontspanning, loslaten van belastende patronen en zelfliefde toe te laten.
  • Er zijn ook verscheidenen natuurlijke middelen, zoals st.Janskruid, saffraan, weetolie.
  • Het psychedelicum psylocibine, de werkzame stof in sommige paddenstoelen en truffels, schijnt ook zeer effectief te zijn.
  • Bewegen werkt ook fantastisch. Bewegingen waarbij het Hart opengaat, emoties gaan stromen, indrukken verwerkt worden en positieve kracht wordt opgewekt.
  • En het kan ook nog een spiritueel proces zijn. Die vragen meestal langere tijd om iets uit te werken.

Leiding nemen over je leven

De weg die ik zelf bewandel is steeds de leiding te nemen over mijn leven vanuit mijn hoogste verbinding. Ik verbind mij met datgene wat mij vrij maakt in plaats van te luisteren naar mijn overlevingsmechanisme (ego). Dit is een overgave aan dat wat ik Ben wat groter is dan ik mij kan voorstellen. Dat wat ik Ben zonder het in te vullen, onafhankelijk.

Het immuunsysteem ordent vanuit deze verbinding. Als het geen duidelijke leiding krijgt, kan het vreemde dingen gaan doen. Afleiding, zoals als maar in het hoofd zitten, kunstlicht, vaccinaties, conditioneringen, maakt het immuun- (en hormoon-)systeem in de war. Er is een collectief bewustzijnsveld waarin we geleerd krijgen ons af te zetten tegen de natuur, ook onze eigen natuur. Als je daarin meegaat, kan je immuunsysteem zich ook tegen jezelf gaan keren. Herken je dat , het gevoel: ik ben niet goed genoeg? Auto-immuunziektes en depressie hebben volgens mij dezelfde oorzaak.

Luisteren naar je ware Zelf en van daaruit keuzes maken 

Leiding nemen over je eigen leven kun je trainen.  Ik ben geïnspireerd door yoga, Healing Tao, kosmische Chi Kung en door de informatie die ik ontvangen mag als ik afgestemd ben.  Ik geef daar les in en zelfs door aanraking wordt dit luisteren naar je Ware Zelf ook aangezet.

Via deze link kom je bij een yogafilmpje waarin ik je begeleid om je natuurlijke anti-depressiva aan te zetten door bewegen.

José Starmans

Mijn naam is José Starmans, ik ben van 1961. Ik heb 3 volwassen zoons. Van kinds af aan staat trouw zijn aan mijzelf op de eerste plaats en laat ik mij niet afleiden. De vraag waarom ben ik op aarde, wat heb ik hier te doen, is mijn richtlijn.

Inmiddels heb ik ook geleerd te genieten en te ontvangen en het teveel aan verantwoordelijkheidsgevoel van mij af te laten glijden. Graag begeleid ik mensen om hun eigen koers te varen. Ik werk ook graag met groepen, dan ontvang ik informatie van eenieder die aanwezig is en vanuit een hoger bewustzijn. Mijn doel is om ieders ware kracht voelbaar te maken, al die krachten te bundelen en daarmee de wereld om ons heen te harmoniseren. Werken en communiceren vanuit stilte heeft mijn voorkeur.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...