Nadere kennismaking met holistisch leefstijlcoach Heleen van Lente en rebalancer Charlotte Leenen

Wat doe je en wat bezielt jou in je praktijk?

Charlotte: In mijn werk als Rebalancer begeleid ik mensen in het ontspannen, voelen en luisteren naar zichzelf. Het lichaam is hierbij een fantastische ingang en bevat een schat aan informatie over wie je bent (geworden). Verschillende massage en aanraaktechnieken, in combinatie met zelfonderzoek, adem en stilte, zorgen ervoor dat mensen een dieper contact met zichzelf voelen. Dat er meer ruimte en inzicht ontstaat in wat in hen leeft.

 

Dat dit me zoveel voldoening geeft, heeft te maken met mijn eigen levenspad.

In mijn 20er jaren heb ik op zeker moment een radicale stap gezet met grote gevolgen. Ik werd namelijk moslim en ben de Islam grondig gaan bestuderen. Zonder dat ik me er bewust van was, ging ik me identificeren met allerlei aangeleerde overtuigingen, ontstond er een rem op mijn gevoelsleven en werd ik steeds meer een ‘hoofdmens’.

 

Heleen: In mijn werk als hormoonbalans- en leefstijlcoach begeleid ik op een holistische manier mensen die moeiteloos willen leven en werken. Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als verzuimspecialist ben ik de waarde gaan zien van een gezonde geest in een gezond lichaam. Het een gaat niet zonder het ander. Mijn bedrijfsachtergrond en mijn kennis en ervaring over hormonen, voeding en stressvermindering vormen samen een krachtige basis om mijn klanten mee te geven.

 

Het is fantastisch om te ervaren dat als je jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk, goed voedt je mogelijkheden in het leven eindeloos zijn. Verbonden met jezelf, vrij van patronen en belemmerende overtuigen.

 

Wat zijn jouw mijlpalen?

Charlotte: Een spirituele ervaring op een kruispunt van leylijnen zorgde voor een wake-up call. Ik voelde mezelf opeens weer op diep niveau en ik voelde hoe ik van mezelf was afgedwaald. Vanaf dat moment werd ik me ook bewust van mijn gevoeligheid voor energieën.

Jaren van meditatie en persoonlijke ontwikkeling volgden om het spinnenweb in mezelf te ontrafelen. Ik leerde onderscheid te maken tussen mijn gevoelens, emoties, de stem van mijn hart en mentale overtuigingen. Dansen ondersteunde het proces van vrij en creatief worden in mijn lichaam & geest. Toen ik Rebalancing ontdekte, kon ik nog dieper ontspannen en voelen in mezelf. De levendigheid die ik toen ging ervaren, maakte dat ik de 3-jarige opleiding ben gaan doen. Mijn achtergrond als natuurgeneeskundige zorgt voor een medische nieuwsgierigheid en door willen gaan waar de reguliere geneeskunde stopt. Bijvoorbeeld bij onbegrepen pijnklachten.

 

Heleen: Er zijn een aantal impactvolle momenten in mijn leven geweest die de basis vormen voor hoe ik nu in het leven sta en hoe ik werk. Ruim 10 jaar geleden was ik opgebrand door onvoldoende te luisteren naar mijn eigen lichaam. Mijn lichaam deed van de een op andere dag niet meer mee. Toen ik voldoende hersteld was ben ik mij gaan verdiepen in de werking van mijn lichaam en geest en hoe ik invloed kon uitoefenen op het gezond en vitaal houden van mijzelf. Hier is het zaadje gepland voor mijn eigen coachpraktijk.

Een drie uur durende stilte-wandeling in een grot zorgde voor een 2e waardevolle ervaring. De wandeling in het complete donker zorgde voor het activeren van al mijn zintuigen. Ik voelde hoe mijn werkelijke ‘ik’ alle ruimte kreeg weer open te gaan. Er kwam een levensenergie vrij die ik al jaren niet meer gevoeld had. Angst en onzekerheid maakte plaats voor vertrouwen en een pure energie die ik alleen maar kan omschrijven als een diep weten.  Toen ik na het donker weer in het daglicht stapte, voelde dat alsof ik opnieuw geboren werd.

Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik verschillende opleidingen ben gaan volgen die allemaal één doel hebben: loslaten wat je niet meer dient en het zelf herstellend vermogen van het lichaam herstellen en stimuleren.  

 

Wat inspireert en voedt jou?

Charlotte: Mijn praktijk is een doorlopende bron van inspiratie. Ik vind het fascinerend wat er allemaal mogelijk is in lichaam en geest en heel inspirerend om daarbij te mogen zijn. Op dit moment ben ik in opleiding bij Trager Approach Nederland en volgend jaar hoop ik aan de tweejarige Tantratraining te beginnen bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Ik ontvang zelf sessies en wissel uit met collega’s. En lichaamsgerichte activiteiten als yoga, dans, fietsen of schaatsen voeden me ook en houden me vitaal.

 

Heleen: Wat mij bijzonder inspireert zijn de mensen waar ik mee werk. Als ik zie hoe ze tijdens onze samenwerking weer in verbinding komen met zichzelf en klachten en kwalen van zichzelf afschudden door leefstijlaanpassingen, dan stroomt mijn hart over van warmte. De vragen die ze stellen, de ervaringen die ze delen voeden mijn passie en zijn voor mij een drijfveer nog meer te leren willen over de kracht van ons lichaam en geest.

Om zelf ook ontspannen en gezond te blijven, ga ik graag naar de sauna of laat ik me masseren. Ik maak ook graag lange wandelingen in de natuur. Alle seizoenen hebben iets moois. De wind, het ruisen van de bladeren, de zon die door de bomen spiekt en de kracht die uitgaat van bomen, het maakt me rustig en geaard.

 

Wil je graag meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heleen van Lente, Lente in je Leven

Charlotte Leenen, Praktijk voor Rebalancing

Karin Spijkerman

Mijn naam is Karin Spijkerman. Ik woon met mijn man en twee dochters in Deventer. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid.  In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart als energetisch therapeut.

Omdat ik behoefte had aan uitwisseling met andere therapeuten en coaches ging ik op zoek naar een netwerk van bewuste ondernemers. In maart 2017 is het netwerk en de website van Bewust Deventer van start gegaan met mij als coördinator.

Voor en met professionals bezig zijn met gezond, duurzaam en plezierig leven in en rond Deventer. Dat maakt me blij en daar krijg ik veel energie van!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...