Praktijk voor Rebalancing - Deventer | Deventer

Rebalancing is een dynamische en tegelijkertijd meditatieve vorm van lichaamswerk. Het is een doeltreffende en krachtige manier om in contact met jezelf te zijn. Het lichaam wordt hierbij beschouwd als een ingang naar ons hele wezen.Ervaringen en overtuigingen hebben een effect op ons lichaam, we slaan ze erin op. Gaandeweg ons leven houden we ons op bepaalde terreinen in, passen we ons aan, en zijn niet alle gevoelens welkom. Op den duur levert dat lichamelijke spanning op en mentale kramp. Voor een groot deel gebeurt dit onbewust, terwijl we het verband kwijtraken tussen oorzaak en gevolg, en tussen denken en voelen.

Rebalancing is uitermate behulpzaam bij lichamelijke pijnen. Daar waar pijn is, ontstaat kramp en vernauwing in bindweefselstructuren (fascia). Diepe en zachte aanraking helpt het lichaam en het zenuwstelsel te ontspannen waardoor de cirkel van pijn kan worden doorbroken.Rebalancing maakt gebruik van verschillende werkvormen zoals diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning, stretchings, zachte vormen van aanraking, bodyreading, ademhaling, zelfonderzoek en meditatie.

Hierdoor komt er meer bewustzijn op lichamelijke en geestelijke spanningen en op wat er aan ten grondslag ligt. Daarin te ontspannen geeft rust en ruimte. Het geeft meer inzicht in jezelf en leert je met een zachte blik je innerlijk te onderzoeken. In de praktijk leidt dit tot meer stevigheid in jezelf, rust, spontaniteit en vitale levensenergie.

Over Charlotte Leenen | Deventer

Als ik terugblik op mijn leven zie ik een zoektocht naar spiritualiteit en het vinden van mijn eigen pad. Na de Academie voor Natuurgeneeskunde bleef ik onzeker over mijn eigen kunnen, meer kennis moest mij meer stevigheid geven en ik verlangde naar een verbinding met het grotere geheel. In deze zoektocht werd ik meer en meer een hoofdmens. Ik herkende de stem van mijn hart niet meer, had moeite met zogenaamde 'negatieve' gevoelens en maakte de overtuigingen van anderen tot de mijne.

De weg terug was best lastig. Meditatie, Rebalancing, dans en werken met energie hebben mij hierin enorm geholpen. Ik moest eerst liefdevol leren luisteren naar mijn lichaam en begrijpen hoe daarin tot uitdrukking komt wat er in mij leeft. Daarin ontspannen gaf zoveel innerlijke ruimte en voelde als een verjongingskuur! Ik ervaar nu hoe het leven in een flow kan zitten als hart, hoofd en handen hetzelfde willen.

Het geeft me veel voldoening dat ik nu op mijn beurt mensen begeleid bij hun zoektocht naar ontspanning, authenticiteit of het voluit omarmen van het leven. De Natuurgeneeskundige in mij wordt gefascineerd door het helend vermogen van ons lichaam en de kracht van onze geest. Ik houd van uitdagingen hierin en blijf mij verwonderen over wat er mogelijk is.

Kenmerkend voor mij zijn mijn enthousiasme, integriteit, inzet en contactvolle handen.
Ik begeleid je graag op jouw eigen unieke pad!


Foto 7 Charlotte Leenen Foto 1 Charlotte Leenen Klik om te vergroten

Praktijk voor Rebalancing
Charlotte Leenen


Professionals in de categorie Lichaamswerk

Acupunctuur Astrologie Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Energetisch werk Handanalyse & Handlezen Healing en reading Homeopathie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Retraites Sjamanisme Traumatherapie Voetzorg & Voetreflexologie Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Deventer

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Deventer