Nadere kennismaking met lifestyle coach Don Richardson en energetisch therapeut en coördinator Bewust Deventer Karin Spijkerman

Wat doe je en hoe ben je hier gekomen?

Don: Onder de naam Innerpowercoach heb ik mijn eigen bedrijf. Ik coach mensen op het gebied van lifestyle, mind en body. Ik wil mensen contact laten maken met zichzelf. Mijn ervaring is dat mensen niet in het ‘hier en nu’ zijn. Dit heb ik zelf ook aan den lijven ondervonden. Toen ik zelf ervaarde dat ik weinig in het heden was en veel stress had, kwam ik in aanraking met ademhalingstechnieken en koudetraining volgens de Wim Hof methode. Ik merkte dat ik hier veel profijt van had. En ook mijn partner merkte dit. Het was haar idee dat ik professioneel aan de slag zou gaan met alles wat ik geleerd had. Mijn enthousiasme over deze methoden zorgt dat ik ook anderen deze technieken wil leren. Dit doe ik in workshops, ademsessies, bootcamps en winterzwemmen (in de IJssel).

Zoals gezegd heb ik zelf veel gehad aan de Wim Hof methode. Dit is dan ook de basis voor veel sessies en workshops die ik geef. Wel vind ik de Wim Hof methode erg prestatiegericht. Dit heeft ertoe geleid dan ik nu steeds meer mijn eigen vorm aan het vinden ben om de methode over te brengen. Om er mijn eigen invulling aan te geven, zodat het past bij wie ik ben.

Karin heeft twee pijlers als ondernemer. Zij vertelt: Sinds januari 2016 ben ik energetisch therapeut. Met Praktijk Aquamarijn bied ik behandelingen aan op het energetisch systeem van de mens. Ik behandel mijn cliënten, veelal vrouwen, om weer verbinding te maken met lichaam, geest en ziel. Via de chakra’s, aura en de meridianen help ik met fysieke klachten als op het emotioneel-psychologisch vlak. Ik laat mijn intuïtie een grote rol spelen om te kijken wat iemand nodig heeft. Mijn cliënten dichter bij hun hartenwens (is wat ik nu doe, echt wat ik wil?), laten komen, daar geniet ik van. Dat mijn cliënten meer in balans komen en meer hun eigen ding (durven te) gaan doen, dat is het resultaat van de behandelingen.

Mijn tweede pijler is coördinator van Bewust Deventer. Mijn wens om een platform en netwerk te creëren, voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, kreeg gestalte toen ik de woorden ‘’bewust deventer” invoerde op Google. Ik kwam uit bij de organisatie Bewust Netwerk, die al in verschillende regio’s een netwerk actief had en nog een coördinator zocht voor Deventer. Toen ik de  vacature had gelezen, voelde ik van binnenuit een drive om dat op te pakken. Met Bewust Deventer kan ik doen wat ik graag doe en dat is organiseren, coördineren en verbinden. Zo groeit er een mooi platform waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. 

Je helpt je klanten om beter te kunnen ontspannen. Don, hoe zorg je zelf voor ontspanning?

Ik sta een half uur eerder op dan de rest van mijn gezin. Zo heb ik even de tijd voor mezelf. Ik doe dan ademhalingsoefeningen, koudetraining (door koud te douchen en soms door in mijn badkamer het bad met ijsblokken te vullen en daarin te gaan zitten), dan wat rek- en strekoefeningen of yoga en een korte meditatie van enkele minuten. Ik ervaar dat ’s ochtends het beste moment is om een rustpunt in te bouwen. Als ik een drukke dag heb, dan bouw ik gedurende de dag nog wat ademhalingstechnieken is, maar vaak is mijn ochtendritueel genoeg.

En wat heb je geleerd in je ondernemerschap?

Don: Nu ik ruim een jaar bezig is met ondernemen merkt hij dat het een uitdaging is om gemotiveerd te blijven in het ondernemen. Soms is het lastig om de meerwaarde die je biedt als coach duidelijk zichtbaar te maken. Je investeert veel tijd in het neerzetten van het bedrijf en dat levert niet altijd direct nieuwe klanten of een ander zichtbaar resultaat op. Dat is dan ook een belangrijke les die ik heb geleerd: geef jezelf en je bedrijf tijd en ruimte om te groeien. Je hoeft niet meteen resultaat te zien.  Geef ruimte aan dat er niets is. Als de basis staat, kun je daar op langere termijn de vruchten van plukken. Dat ik nogal prestatiegericht en een ‘controlfreak’ ben, zit me hierbij soms in de weg. Wat helpt om dan weer gemotiveerd te raken is gesprekken voeren met andere ondernemers. Je kunt daarin zoveel van elkaar leren.

Karin, wat zijn jouw plannen?

Ik wil de komende tijd graag groeien met mijn bedrijf, maar daarbij oog houden voor de persoonlijke relatie. In verbinding zijn met de mensen om me heen vind ik belangrijk. In het weekend van 8 tot 10 juni ben ik op het Lorelei vrouwenfestival met mijn praktijk Aquamarijn, om een energetische workshop te geven waarin vrouwen in oefeningen de verschillende levensfasen van meisje, jonge vrouw, moeder en wijze vrouw kunnen ervaren. Mijn motto is mensen inspireren hun eigen weg te gaan. Het geven van workshops is daar een invulling van.

Met Bewust Deventer zie ik in de toekomst een soort beurs of festival waar mensen in een ongedwongen sfeer kunnen snuffelen wat voor moois de ondernemers, aangesloten bij Bewust Deventer, te bieden hebben.

Voldoening en je hart volgen

Don: Het geeft mij veel energie en voldoening als ik zie dat de technieken aanslaan bij mijn cliënten. Dat iemand echt geholpen is en dat mensen het kunnen toepassen in hun dagelijks leven. Dat ze meer rust krijgen en beter gaan slapen. Soms zie ik het ongeloof bij een cliënt dat de verbeteringen door de oefeningen komen. Vaak merken cliënten een terugslag als ze de technieken niet meer zo vaak toepassen. Pas dan merken ze echt wat ze eraan hebben.

Hoewel Karin en Don compleet andere personen zijn merkten we in het gesprek dat we allebei hetzelfde doel voor ogen hebben. De wereld bewust een mooiere plek maken door mensen te begeleiden hun hart te volgen en weer in contact te brengen met zichzelf en elkaar. Een gezonder, gelukkiger, liefdevoller en sterker leven voor iedereen.

Wil je graag meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Don Richardson, Innerpowercoach

Karin Spijkerman, Praktijk Aquamarijn

Karin Spijkerman

Mijn naam is Karin Spijkerman. Ik woon met mijn man en twee dochters in Deventer. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid.  In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart als energetisch therapeut.

Omdat ik behoefte had aan uitwisseling met andere therapeuten en coaches ging ik op zoek naar een netwerk van bewuste ondernemers. In maart 2017 is het netwerk en de website van Bewust Deventer van start gegaan met mij als coördinator.

Voor en met professionals bezig zijn met gezond, duurzaam en plezierig leven in en rond Deventer. Dat maakt me blij en daar krijg ik veel energie van!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...