Maart: thema zorg voor je eigen gezondheid

Zelfzorg is niet egoïstisch. Goed voor jezelf zorgen is nodig. Juist in deze uitdagende tijden. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen lichaam en je gedachten. Dat is niet altijd makkelijk.

zelfzorg zorg eigen gezondheid

In deze nieuwsbrief krijg je inspiratie en motivatie voor zelfzorg. Corry benadert gezondheid vanuit een Ayurvedische invalshoek en geeft adviezen voor voeding en leefstijl gebaseerd op deze eeuwenoude 'kennis van het leven'. 

José heeft goede ervaringen met de inzet van een natuurlijke aanpak bij (lichte) depressie. Ze geeft verschillende tips die je zelf kunt inzetten en biedt een yogaoefening aan die je kunt doen om jezelf en je zelfhelend vermogen in beweging te krijgen.

Ook het cadeau van deze maand past bij het zorgen voor jezelf. Je maakt kans op een TRE®sessie van Ingrid, om stress uit je lichaam te ontladen.

Veel plezier met de artikelen van deze maand. We hopen dat het je motiveert om goed te zorgen voor je eigen gezondheid!

Hartelijke groeten,

Karin Spijkerman
coördinator Bewust Deventer

In deze nieuwsbrief:

  • Artikel 'Gezondheid staat niet gelijk aan de afwezigheid van ziekte!' door Corry Kester
  • Artikel 'Bevrijd je depressie' door José Starmans
  • Winactie maand maart: sessie TRE® door Ingrid Muller
  • Winnaar verloting maand februari

Gezondheid staat niet gelijk aan de afwezigheid van ziekte!

Ayurveda is een manier van leven en een systeem van genezing. Het heeft zijn wortels in het oude India, maar kan op een eenvoudige manier ingezet worden in onze westerse samenleving.  Ayur betekent leven en Veda is kennis / het weten. Wanneer er onbalans of ziekte is, dan kan Ayurveda helpen bij het herstellen van de balans in lichaam en geest. 

Voeding en leefstijl zijn belangrijke ingrediënten voor een goede gezondheid. Wat je eet is belangrijk, maar hoe je het verteert is net zo belangrijk. Elk mens is uniek en ieder van ons heeft dus ook een verschillende spijsvertering. Waar de ene persoon energie van krijgt, bezorgt de ander bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel of constipatie. Ook het aantal maaltijden per dag is niet voor iedereen gelijk. Wat is jouw constitutie en wat past hierbij op het gebied van voeding en leefstijl? 


In haar blog geeft Corry praktische tips over Ayurvedisch koken en eten. Wil je een meer specifiek advies over jouw consittutie en welke voeding en leefstijl hierbij passen, dan ben je ook bij Corry aan het juiste adres.

Bevrijd je depressie

In Nederland is het aantal mensen dat antidepressiva gebruikt ruim 1 miljoen mensen. De werking ervan is omstreden, in elk geval bij de lichtere depressies. Maar wat te doen als je depressieve klachten hebt? Kun je het natuurlijk oplossen? In de meeste gevallen is het tijdelijk, gekoppeld aan een crisiservaring als scheiding, rouw, overgang etc.

Door steeds de leiding te nemen over je eigen leven vanuit je hoogste verbinding kan de depressie verminderen. Er is een collectief bewustzijnsveld waarin we geleerd krijgen ons af te zetten tegen de natuur, ook onze eigen natuur. Als je daarin meegaat, kan je immuunsysteem zich ook tegen jezelf gaan keren. Herken je dat, het gevoel: ik ben niet goed genoeg? 

Leiding nemen over je eigen leven kun je trainen. José is onder andere geïnspireerd door yoga, Healing Tao en kosmische Chi Kung. Zelfs door aanraking wordt het luisteren naar je Ware Zelf ook aangezet.

Wil je nog meer praktische tips en een oefening om in beweging te komen, lees dan verder op de website in het blog van José

 

Winactie maand maart: TRE®sessie door Ingrid Muller

Ingrid Muller van Kiruna massagepraktijk werkt vanuit een holistische visie. De verbinding tussen lichaam, geest, emoties, energie, en sociale omgeving bepaalt jouw welzijn. Een behandeling is gericht op jou als geheel.

Ze biedt naast Holistische massagetherapie ook TRE® aan. TRE® staat voor Tension Release Excercises.

Dit is een lichaamsgerichte methode om spanning en stress uit je lichaam te ontladen waarbij gebruik gemaakt wordt van een natuurlijke reactie van het lichaam.

Het geeft je eigen regie over je eigen stressregulatie.

Ingrid Muller Kiruna TRE

David Bercelli, wie deze vorm ontwikkeld heeft, werkt al jaren met getraumatiseerde mensen over de hele wereld. Eenmaal op de juiste manier aangeleerd kan je het veilig je leven lang toepassen bij spanning en stress.

 

Hoe het werkt

We doen eerst een aantal oefeningen om de spieren te activeren. Eenmaal geactiveerd laten we het lichaam ontladen.

Dit zich uit door trillen, bewegen, schudden. Je leert hoe je dit veilig en gereguleerd kan doen zodat er ook een echte ontlading in het lichaam plaats vindt.

Je zenuwstelsel kalmeert waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. Als je dit regelmatig toepast zal je merken dat je zenuwstelsel blijvend rustiger wordt en je meer ontspannen door het leven gaat.

Meestal zijn er zo’n 3 lessen nodig om het goed aan te leren.

Wil je kans maken op de prijs?

Wil je kans maken op een sessie TRE® ter waarde van €70?

Stuur dan een e-mail met als onderwerp 'TRE' naar info AT bewustdeventer DOT nl

Vergeet niet om je naam, adresgegevens en telefoonnummer in de mail te vermelden. Reageer uiterlijk 20 maart 2021.

In de volgende nieuwsbrief, die begin april verschijnt, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Winnaar verloting februari

In de nieuwsbrief van februari heeft Helena van den Hogen een sessie met het Talentenspel aangeboden als cadeau.

De winnares van deze training is Gemmy.

Van harte gefeliciteerd. We wensen je veel plezier met de sessie.