Nadere kennismaking met mindfulnesstrainer en coach Tanne Verhulst en ondernemerscoach Martijn Meima

Wat doe je en hoe is dat zo gekomen?

 

Tanne:

Ik geef Mindfulness trainingen en individuele coaching. Soms geef ik voor bedrijven of teams een workshop op maat rond Mindfulness. Daarnaast begeleid ik doorgaande oefengroepen met als thema “Zelfcompassie door Mindfulness”. Regelmatig combineer ik ook het groepstraject met individuele begeleiding. Dat werkt goed als deelnemers een speciale vraag hebben die te ver gaat voor een trainingsgroep. Bijvoorbeeld rond werk, relatie, ziekte of een combinatie van deze aspecten. In de training wordt iets aangeraakt waar we dan individueel verder mee werken.

 

Ik heb een brede achtergrond. Heb gewerkt in de zorg en in het onderwijs als HRM adviseur. Daarvoor nog in de directe begeleiding op een zorgboerderij. Eigenlijk wilde ik al vanaf 25 jaar geleden coach en trainer worden. Ik deed ook allerlei trainingen en opleidingen o.a. bij het ITIP en Phoenix maar ik nam de stap pas na een burn-out 5 jaar geleden. Hier heb ik twee heel belangrijke dingen van geleerd:

  • vaak is er een crisis nodig voor je een echte stap durft te zetten
  • het is meestal een vergissing dat je ergens “nog beter” in moet worden voor je een stap zet. 

Martijn:

In 1-op-1 coaching, trainingen en workshops help ik ondernemers, managers en medewerkers om meer succes te hebben door de inzet van hun intuïtie. Ook leer ik ze welke intuïtieve methoden er zijn en hoe je die optimaal in kunt zetten. Hierbij zie ik succes breder dan alleen geld verdienen. Het gaat vooral om plezier in je werk, dat je energie krijgt van wat je doet, dat je gezond bent en dat je je verbonden voelt met de wereld om je heen. Geld is meer een gevolg dan een doel voor mij.

 

Als bedrijfskundige heb ik altijd interesse gehad in het succes van bedrijven. Wat zorgt er nou voor dat het ene bedrijf wel resultaten bereikt en het andere niet of moeizaam? Ik kwam erachter dat dit niet alleen werd bepaald door de theorieën en modellen die we in de boeken aangereikt kregen. Tijdens mijn werkende leven heb ik ook een reis gemaakt langs spiritualiteit, energie, non-dualiteit, intuïtie en het systemische werk dat in opstellingen naar voren komt. De kennis en inzichten hieruit heb ik toegepast op het zakendoen. Hieruit is de unieke combinatie van intuïtief ondernemen ontstaan.

 

Hierdoor ontstond een hele andere kijk op ondernemerschap en zakendoen dan ik tijdens mijn studie had geleerd. Er is dan geen sprake meer van concurrentie, geld verdienen is geen doel, het persoonlijke en het zakelijke gaan hand in hand, dat wat we niet kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen heeft een veel grotere invloed op ons werk dan we denken en ondernemen mag makkelijk gaan en met plezier.


Wat maakt je blij in je werk?

 

Tanne:

De trainingsgroepen zijn altijd heel vervullend vooral als de deelnemers kunnen ontspannen en kwetsbaar durven zijn. Dat probeer ik zelf als “mede beoefenaar” ook te zijn.  Een mooie review van een deelnemer was: 

Wat ik zo fijn aan je vind, is dat je jezelf kwetsbaar op durft te stellen tijdens de cursus, daardoor durfde ik het ook te zijn. Je hebt veel kennis van zaken, dat straal je aan alle kanten uit!

De toevoeging over kennis van zaken vind ik natuur ook fijn!  Ook bij individuele coaching is het tot ontspanning komen een magische gebeurtenis. Eigenlijk kunnen mensen pas dan naar zichzelf kijken zonder het oordeel wat ze altijd over zichzelf hebben. Van kritisch oordelen is nog nooit iemand tot ontwikkeling gekomen volgens mij.

 

Martijn:

Als mensen tegen me zeggen “Oh, maar als het zo kan, dan wil ik wel iedere dag werken” of “Ah, ik wist niet dat dit ook marketing was. Zo vind ik marketing leuk”, dan word ik blij. Als mensen op een manier gaan ondernemen en zakendoen die heel dicht bij henzelf ligt, dan ontstaan er prachtige bedrijven met waardevolle diensten en producten. Als mensen vertrouwen op hun zuivere intuïtie dan nemen ze beslissingen die leiden naar succes voor het bedrijf, de mensen en de planeet. Als we zo de wereld mooier kunnen maken. Daar word ik blij van.

 

Gedeelde passie en dankbaarheid

 

Ondanks grote verschillen is er de gedeelde passie om mensen tot een hoger bewustzijn te brengen en daarmee een betere wereld te realiseren. Wat ons daarbij onder andere helpt is de opleidingen op het gebied van opstellingen begeleiden die we gedaan hebben. We zetten beiden de kracht van ‘systemisch werk’ in als methode in ons werk.

 

Wil je graag meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tanne Verhulst, Mindfulness en compassietrainer

Martijn Meima, Intuitief Ondernemen

Karin Spijkerman

Mijn naam is Karin Spijkerman. Ik woon met mijn man en twee dochters in Deventer. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid.  In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart als energetisch therapeut.

Omdat ik behoefte had aan uitwisseling met andere therapeuten en coaches ging ik op zoek naar een netwerk van bewuste ondernemers. In maart 2017 is het netwerk en de website van Bewust Deventer van start gegaan met mij als coördinator.

Voor en met professionals bezig zijn met gezond, duurzaam en plezierig leven in en rond Deventer. Dat maakt me blij en daar krijg ik veel energie van!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...