Nadere kennismaking met Shafya Jaggoe BPure Bewust Mooi

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Shafya Jaggoe en met mijn bedrijf BPure-Bewust Mooi maak ik mensen mooi. Dat doe ik in schoonheidsbehandelingen, met goede crèmes en verzorgingsproducten, en met massages. De crèmes zijn hightech en de massages zijn helend. Ik laat mensen ontspannen, zodat ze de dagelijkse beslommeringen kunnen loslaten. Maar ik doe meer. Ik ben bezig met schoonheid van buiten, ontspanning van binnen en met de diepere laag van bewustwording. Ik help mensen om terug bij hun kracht te komen met energiewerk. Want alleen het beste is goed genoeg.

Daarnaast breng ik eenheid in groepen. Ik hou ervan om mensen samen te brengen en vreugde te verspreiden in inspiratie praatgroepen en door weekendjes weg voor gelijkgestemden te organiseren. Om al het “moeten” los te laten en even het kind weer te laten spelen.

Hoe ben je hier gekomen?

Als kind wilde ik een sieradenwinkel beginnen. Dit heb ik ook gedaan op mijn 18e. Toen ik me afvroeg waarom ik graag sieraden verkocht realiseerde ik me dat ik mensen mooi wilde maken. Ik ben toen een opleiding tot visagiste gaan doen en later de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Toen ik 27 was ben ik mijn eigen schoonheidssalon begonnen. Eigenlijk ben ik gewoon in het diepe gesprongen. Ik begon met vrienden, later kwamen de ‘echte’ cliënten.

Als schoonheidsspecialiste ben je een soort maatschappelijk werkster. Als er iemand in je stoel ligt dan ben je een uitlaatklep. Je werkt toch in iemands energieveld en het is best intiem om iemand aan te raken. Het geeft mij voldoening en verdieping om een luisterend oor te zijn. Ik ontdekte de raakvlakken tussen de cliënten en mezelf. Het was een spiegel van herkenning. Dienstbaarheid heb je of heb je niet. Ik leer van mijn cliënten veel over mezelf. Daarom geloof ik dat we elkaar nodig hebben om nog meer te ontdekken over onszelf.

Kun je dat aan als je cliënten hun hart bij jou uitstorten?

Ja, ik kan het loslaten. In mijn vrije tijd ben ik niet meer bezig met de verhalen van mijn cliënten. En ik kan mezelf energetisch beschermen. Ik voerde mijn werk uit aan de buitenkant, maar eigenlijk was ik ook innerlijk werk aan het doen. Ik kwam er pas later achter dat ik goed kan meevoelen met mensen. Ik dacht altijd dat iedereen dat kon. Toen ik in aanraking kwam met mediumschap ontdekte ik dat mijn mediamieke gaven ver ontwikkeld waren.

Je had het net over een spiegel van herkenning. Wat herkende je?

Omdat ik zag dat veel mensen niet straalden, ging ik daarover nadenken. Dan maakte ik ze van buiten mooi, maar ze straalden niet van binnen. Ik vroeg me af: ben ik zelf gelukkig? Wat zijn mijn blokkades en angsten? Het antwoord was dat ik mijn mediamieke gaven had weggestopt. Vanaf mijn 6e had ik contact met mijn geleidegeest. Dit ben ik rond mijn 30e kwijtgeraakt, omdat ik van anderen mensen te horen kreeg dat het niet bestond. Ik luisterde naar deze mensen en moffelde het weg. Het was lastig om het terug te vinden. Nu beschouw ik mijn innerlijke stem als mijn beste vriendin.

Hoe heb je het vertrouwen om te luisteren naar je innerlijke stem teruggevonden?

Door rust te nemen, door veel te mediteren. Door minder te gaan werken (ik werkt in die tijd zo’n 80 uur per week). Door yoga te doen. Door in het bos te zijn, en veel alleen te zijn. Eigenlijk door terug te gaan naar de essentie. Mijn essentie. Dat was geen makkelijke weg. Het ging met vallen en opstaan. Ik wilde alles doorvoelen. Ik wilde leren hoe ik kon loslaten, hoe ik kon aantrekken. Verbinding maken met jezelf vergt toewijding, veel toewijding. Ik ging me ook terugtrekken uit omgevingen die te druk waren en die niet goed voor me waren. Dit proces heeft zo’n 8 jaar geduurd en het is een voortdurend proces van ontwikkeling. Maar dat is ook wat je ziel wil: blijven ontwikkelen. Inmiddels heb ik mijn innerlijk weten en mijn mediamieke gaven een plek gegeven. Eigenlijk is het mijn hoofdzaak geworden. Ik ben in verbinding met de liefde voor mezelf, met de natuur, met alles wat leeft. Ik ben nu de beste versie van mezelf. Meer bewust en echt. Ik sta in mijn kracht en ik ervaar dat we vrij zijn. Het gevoel van thuiskomen bij jezelf, dat gun ik iedereen zo van harte! Ik straal nu meer dan ooit te voren. Ik heb geleerd om samen te werken met de signalen van het Universum.

Je vertelde dat je ook graag werkt met groepen. Hoe doe je dat?

Veel mensen staan niet in hun kracht. Ze volgen anderen omdat ze niet zeker zijn van zichzelf. Ze zijn eigenlijk op zoek naar zichzelf. Mensen zijn hun sprankel kwijt. Door ze samen te brengen kunnen ze weer in verbinding komen met hun eigen sprankel. In een groep kun je samen delen, kun je iets van jezelf geven en hiervan wordt je blij. Ik breng mensen samen zodat ze kunnen thuis komen bij zichzelf. Dit kan in een praatgroep, in een weekend weg, bij een wandeling of een etentje, het kan van alles zijn. Ik volg de energiestroom van blijdschap en liefde.

Je werkt sinds 1 september in Deventer. Hoe bevalt dat?

Goed. Ik vind Deventer een geweldige stad. De mensen zijn lief en betrokken. Ook ben ik blij met Bewust Deventer. Ik wil me graag verbinden met andere bewuste ondernemers. Ik ben nog aan het onderzoeken waar de behoeftes liggen van de mensen in Deventer. Daarbij aansluitend wil ik dan graag activiteiten organiseren. Op dit moment organiseer ik bijvoorbeeld meditatie avonden op vrijdagavond en Munay Ki inwijdingen. Sinds kort zijn alle behandelingen ook 1-op-1 te volgen. Omdat iedereen maatwerk verdient, heb ik deze individuele sessies toegevoegd.

Welke wijze les heb je ooit in je leven gekregen en van wie?

Mijn moeder zei: “Niet het vele is goed, maar het goede is veel”. Dat heeft me geleerd om dankbaar te zijn voor de kleine momenten. Ook versterkt het mijn geloof in een hogere macht. Een andere waardevolle les kwam van mijn zus: “Om warmte te kennen moet je ook de kou kennen”. Mensen willen alles wat niet mooi is in de doofpot stoppen. Ik heb geleerd dat allebei de kanten nodig zijn om in balans te komen. Altijd blij zijn kan niet. Je hebt de tegenhanger nodig om blijdschap te kunnen ervaren. Om dankbaar te kunnen zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat je van alles en iedereen om je heen iets kunt leren. Als je vragen stelt dan komen de antwoorden vanzelf. Dus als je ergens mee zit: stel je vraag en stel je open voor een antwoord. Dat antwoord kan op allerlei manieren tot je komen. Je hoort bijvoorbeeld ineens een gesprek in de supermarkt of een liedje op de radio. En dan denk je: O ja! Dat is de synchroniteit. Als je vertrouwt op je intuïtie, dan komen de zaadjes die je plant vanzelf uit. Je krijgt altijd antwoord van je ziel, al begrijp je soms het antwoord niet meteen.

Wat wil je tot slot van dit interview nog kwijt?

Ik hoop dat iedereen zich bewust wordt van het leven zelf. Dat je je geroepen voelt om je open te stellen voor dat wat op jouw pad komt, vanuit liefde. Ik wens de wereld blijdschap en vreugde toe. Ik hoop dat er meer mensen gaan stralen, van binnenuit. Leef elke dag met liefde in je hart, en kijk waar je angsten liggen. Ruim boosheid op, want dat zorgt dat je niet helemaal kunt stralen. Een mooi uiterlijk is leuk, maar het is nog leuker als je hart ook mooi is. Vergeef de mensen die jou pijn hebben gedaan. Want met wrok zet je pijn vast in je lichaam en maak je jezelf ziek. Je kunt je leven helen. Ik wijs je de weg. Maar je moet hem zelf bewandelen. Sta in je kracht en wordt happy met wie jij bent! Jij verdient het om te stralen. Je bent niet voor niet op deze aarde gekomen! Zet je beste versie van jezelf neer en steek de mensen om je heen aan met liefde. Zodat het één mooie wereld mag zijn. Dat is mijn grootste wens.

Karin Spijkerman

Mijn naam is Karin Spijkerman. Ik woon met mijn man en twee dochters in Deventer. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid.  In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart als energetisch therapeut.

Omdat ik behoefte had aan uitwisseling met andere therapeuten en coaches ging ik op zoek naar een netwerk van bewuste ondernemers. In maart 2017 is het netwerk en de website van Bewust Deventer van start gegaan met mij als coördinator.

Voor en met professionals bezig zijn met gezond, duurzaam en plezierig leven in en rond Deventer. Dat maakt me blij en daar krijg ik veel energie van!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...