Januari: thema (werk)stress en burnout

Een nieuw jaar, een nieuwe opzet voor de nieuwsbrief. Vanaf nu krijgt elke abonneenieuwsbrief van Bewust Deventer een thema mee.

Deze maand is het thema (werk)stress en burn-out.

Twee deelnemers van ons netwerk, Tanne Verhulst en Xandra Snoeker, hebben een artikel geschreven, gebaseerd op hun persoonlijke ervaringen. In deze nieuwsbrief kun je een korte versie lezen, de volledige blogs staan op de website.

Ook het cadeau voor de verloting past bij het thema. Met neurofeedback-training krijg je rust in je hersenen en lichaam. En dat is wat je nodig hebt bij stress of een burn-out. De neurofeedback-training wordt aangeboden door Margot Shunya Dopheide van Praktijk Innertrans.

Wat wij u als lezer van de nieuwsbrief van Bewust Deventer toewensen voor 2021 is hieronder weergegeven.

wensen 2021 bewustzijn gezondheid

Hartelijke groeten,

Karin Spijkerman
coördinator Bewust Deventer

 

In deze nieuwsbrief:

  • Artikel 'Hoe mindfulness kan bijdragen aan het beter omgaan met stress en burn-out. Ook bij Covid stress!' door Tanne Verhulst
  • Artikel 'Burn-out en dan?' door Xandra Snoeker
  • Winactie maand januari: Neurofeedback-training van Margot Shunya Dopheide
  • Activiteitenagenda

Hoe mindfulness kan bijdragen aan het beter omgaan met stress en burn-out. Ook bij Covid stress!'

Mindfulness is een bewuste manier van omgaan met wat op ons af komt. Met een milde, open aandacht ‘zijn’ met wat er is. In de mindfulnesstraining leer je bewust ‘rustmomenten’ in je leven in te bouwen.

Met name in onzekere tijden, zoals op dit moment met COVID19, is dat behulpzaam. Het kan ervoor zorgen dat je niet verder vastdraait in bezorgdheid en piekeren. Door mindfulness te oefenen word je vrienden met jezelf en raak je vertrouwd met je eigen reacties.

sky mindfulness Tanne Verhulst

Voor Tanne was het toverwoord “ermee omgaan” in plaats van het weg willen hebben.

Wil je weten hoe Tanne in aanraking is gekomen met mindfulness, wat het haar heeft gebracht en nog steeds brengt? Lees dan het volledige blog.

In haar profiel kom je meer te weten over de mindfulnesstrainingen die Tanne Verhulst in Deventer geeft.

Burn-out en dan?

Wie het heeft meegemaakt, weet dat een burn-out niet niks is. En dat het veel tijd kost om er helemaal overheen te komen. En dat je daarvoor best wat moet doen. En dat je na een burn-out anders naar jezelf en het leven kijkt dan ervoor. En dat je achteraf dankbaar bent dat die burn-out je is overkomen.

Ten minste zo is het bij Xandra Snoeker gegaan. Ze vertelt: "Met de kennis die ik nu heb, weet ik dat ik niet plotseling een burn-out had. Ik was achteraf al jaren op weg ernaar toe. En aanwijzingen waren er wel geweest, maar die had ik niet opgemerkt. Omdat ik niet door had wat ik aan het doen was, ging ik maar door. Totdat ik op een dag alleen nog maar kon huilen en een hele fijne vriendin tegen me zei: volgens mij heb jij een burn-out, ga maar eens naar je huisarts."

burn-out vermoeid moedeloos

Xandra heeft mede door haar burn-out haar roeping gevonden: mensen helpen voelen wat hun lichaam te vertellen heeft en ze te helpen uit oude patronen te stappen en belemmerende overtuigingen bij de bron te transformeren. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en staan ze vrijer en blijer in het leven.

Lees Xandra's ervaringen in haar blog. Of lees meer over de diensten die ze aanbiedt in haar praktijk Touch for Growth om jou te helpen naar je lichaam te luisteren: familie- en systeemopstellingen en regressie- en reïncarnatietherapie

Winactie januari: Neurofeedback-training van Margot Shunya Dopheide

Margot Shunya Dopheide van Praktijk Innertrans biedt Dynamical Neurofeedback® aan als een waardevolle versterking in haar praktijk naast lichaamsgerichte therapie en meditatie.

Het helpt cliënten om de nodige rust in hersenen en lichaam te krijgen. Waardoor het voor iemand makkelijker wordt om met aandacht naar binnen te gaan.

Neurofeedback-trainingen zetten je brein aan het werk tot het aanleggen van nieuwe hersenverbindingen, ze harmoniseren je hersengolven en bevorderen een evenwichtige samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft. Zo hervinden je hersenen hun natuurlijke balans.  

sensoren neurofeedback

Hoe gaat het in zijn werk?

Terwijl je in een relaxstoel zit worden 5 sensoren met geleidepasta op je hoofd en oren aangebracht. Je luistert een half uur naar rustige muziek en kijkt daarbij naar een visuele animatie. Je hoeft verder niets te doen. 

Het is een onderbewust leerproces en een prettige ontspannende ervaring.

Wil je kans maken op deze prijs?

Wil je kans maken op een neurofeedback-training inclusief intake van 60 minuten ter waarde van €60,00?

Stuur dan een e-mail met als onderwerp 'neurofeedback' naar info AT bewustdeventer DOT nl

Vergeet niet om je naam, adresgegevens en telefoonnummer in de mail te vermelden. Reageer uiterlijk 20 januari 2021.

In de volgende nieuwsbrief, die begin februari verschijnt, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Activiteitenagenda