Kortste maand en Dag van de Liefde

De eerste maand van 2018 is alweer voorbij. Februari, de kortste maand van het jaar, begint. Op 14 februari is het Valentijnsdag. De Dag van de Liefde. Misschien is het een te commerciële dag, die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In de kern vind ik het een mooi idee: een dag waarop je je geliefden extra aandacht geeft (en eventueel een cadeautje). Aandacht, respect en liefde zijn kernwaarden die ook bij Bewust Deventer passen. Misschien een idee om Valentijnsdag in dit perspectief te zien?

hart liefde respect aandacht Valentijnsdag

In deze nieuwsbrief het vervolg van de rubriek waarin twee aangesloten ondernemers bij Bewust Deventer met elkaar in gesprek zijn gegaan om elkaar beter te leren kennen en zich aan jou voor te stellen. Een kort verslag van het gesprek is weergegeven in deze nieuwsbrief. De uitgebreidere versie van het dubbelinterview staat op de website van Bewust Deventer.

Verder in deze nieuwsbrief de winnaar van de verloting van de maand januari. Ook is er weer een nieuwe winactie. Deze maand maak je kans op een systemische opstelling, aangeboden door Margriet Kamya Rutgers.

Tot slot natuurlijk weer de agenda met activiteiten die de komende periode plaatsvinden.

Hartelijke groeten,

Karin Spijkerman
coördinator Bewust Deventer

 

In deze nieuwsbrief:

  • Nadere kennismaking met Hans Jeunhomme en Anouk de Leeuw
  • Winactie maand februari: systemische opstelling van Margriet Kamya Rutgers
  • Winnaar van het cadeau van de maand januari
  • Activiteitenagenda

Nadere kennismaking met lichaamstherapeut en coach Hans Jeunhomme en kok en cateraar Anouk de Leeuw

Hans en Anouk vertellen aan elkaar wat hen bezielt om dit werk te doen en waar ze in hun werk blij van worden. En hoe verschillend hun werkvorm ook is, tijdens het gesprek blijken ze eenzelfde passie te voelen voor de kracht van voeding.

Hans Jeunhomme en Anouk de Leeuw

Wat doe je en hoe is dat zo gekomen?

Hans
Nadat ik was afgestudeerd als psycholoog in cultuur en godsdienst wist ik niet zo goed wat ik ermee aan wilde. Ik merkte dat ik niet gelukkig werd van wetenschap. Het was voor mij teveel gericht op bewijzen zoeken en ik miste het onderzoek in menselijke groei. Na wat omzwervingen en een periode van vastlopen in mijn eigen gezondheid ontdekte ik yoga. Ik zag mezelf altijd als een zwak persoon en door de yoga ontdekte ik dat mijn lichaam juist heel krachtig is. Het inzicht dat mijn lichamelijke klachten een uiting van spanning bleek te zijn betekende een ommekeer. Ik ontdekte dat ik spanning los kon laten door aandacht aan mijn lichaam te geven. Ik ben me toen gaan bekwamen in yoga, sotai en shiatsu.

Anouk
Tot aan de geboorte van mijn kinderen werkte ik in een kantoorbaan. En toen ik na een periode van zorgen voor mijn jonge kindjes weer aan de slag wilde, wist ik één ding zeker; ik ging niet meer aan de slag in een kantoorbaan, niets meer met computers. Ik wilde wat anders. Koken heeft bij mij altijd een speciale plek gehad, niet zozeer vanuit gezondheid maar vanuit lekker, genieten.

De opleiding Permacultuur die ik in 2014-2015 ben gaan doen maakt bij mij de behoefte los om een bijdrage te leveren aan een positieve verandering van de wereld. Kort na de opleiding ben ik gestart met geven van workshops bij de Ulebelt. Mensen wegwijs maken en leren koken met lokale voeding. Waarbij voeding en duurzaamheid elkaar vinden. Vandaar uit ben ik cateringactiviteiten, kookcursussen en workshops gaan geven. 

Voor het volledige gesprek, lees verder op de website

Winactie maand februari: systemische opstelling door Margriet Kamya Rutgers

Wat is een systemische opstelling?

Via een systemische opstelling kan er duidelijkheid ontstaan in het hier en nu over zaken die in het verleden een rol hebben gespeeld. En van zodanige betekenis zijn geweest dat ze je op dit moment nog bezighouden, op welke manier dan ook.

systemische opstelling

Zou jij inzage willen in hoe jouw leven, weerspiegeld in je lichaam (hoofd, hart, buik), vaak onbewust, nog reageert op deze gebeurtenissen?

En dan niet uit nieuwsgierigheid, maar uit het verlangen tot integratie en meer levensvreugde, meer vitaliteit en coherentie? Dat kan in een systemische opstelling.

Deze maand bied info AT bewustdeventer DOT nl

Vergeet niet om je naam, adresgegevens en telefoonnummer in de mail te vermelden.

Reageer uiterlijk 20 februari.

In de volgende nieuwsbrief, die begin maart verschijnt, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Winnaar van het cadeau van de maand januari

In de vorige nieuwsbrief heeft Charlotte Leenen een Rebalancing sessie aangeboden voor de verloting.

De winnares van het cadeau is Xandra Snoeker.

Gefeliciteerd Xandra. We wensen je veel plezier met de kennismakingssessie Rebalancing, een dynamische en tegelijk meditatieve vorm van lichaamswerk.

nieuwsbrief

P.S. Vind je deze nieuwsbrief leuk om te lezen?
Stuur 'm door!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je hier in, ontvang 'm voortaan ook en doe mee aan de winacties!

Activiteitenagenda