Bewust Deventer » Nieuwsbrief » Kortste maand en Dag van de Liefde

De eerste maand van 2018 is alweer voorbij. Februari, de kortste maand van het jaar, begint. Op 14 februari is het Valentijnsdag. De Dag van de Liefde. Misschien is het een te commerciële dag, die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In de kern vind ik het een mooi idee: een dag waarop je je geliefden extra aandacht geeft (en eventueel een cadeautje). Aandacht, respect en liefde zijn kernwaarden die ook bij Bewust Deventer passen. Misschien een idee om Valentijnsdag in dit perspectief te zien?

hart liefde respect aandacht Valentijnsdag

In deze nieuwsbrief het vervolg van de rubriek waarin twee aangesloten ondernemers bij Bewust Deventer met elkaar in gesprek zijn gegaan om elkaar beter te leren kennen en zich aan jou voor te stellen. Een kort verslag van het gesprek is weergegeven in deze nieuwsbrief. De uitgebreidere versie van het dubbelinterview staat op de website van Bewust Deventer.

Verder in deze nieuwsbrief de winnaar van de verloting van de maand januari. Ook is er weer een nieuwe winactie. Deze maand maak je kans op een systemische opstelling, aangeboden door Margriet Kamya Rutgers.

Tot slot natuurlijk weer de agenda met activiteiten die de komende periode plaatsvinden.

Hartelijke groeten,

Karin Spijkerman
coördinator Bewust Deventer

 

In deze nieuwsbrief:

  • Nadere kennismaking met Hans Jeunhomme en Anouk de Leeuw
  • Winactie maand februari: systemische opstelling van Margriet Kamya Rutgers
  • Winnaar van het cadeau van de maand januari
  • Activiteitenagenda

Nadere kennismaking met lichaamstherapeut en coach Hans Jeunhomme en kok en cateraar Anouk de Leeuw

Hans en Anouk vertellen aan elkaar wat hen bezielt om dit werk te doen en waar ze in hun werk blij van worden. En hoe verschillend hun werkvorm ook is, tijdens het gesprek blijken ze eenzelfde passie te voelen voor de kracht van voeding.

Hans Jeunhomme en Anouk de Leeuw

Wat doe je en hoe is dat zo gekomen?

Hans
Nadat ik was afgestudeerd als psycholoog in cultuur en godsdienst wist ik niet zo goed wat ik ermee aan wilde. Ik merkte dat ik niet gelukkig werd van wetenschap. Het was voor mij teveel gericht op bewijzen zoeken en ik miste het onderzoek in menselijke groei. Na wat omzwervingen en een periode van vastlopen in mijn eigen gezondheid ontdekte ik yoga. Ik zag mezelf altijd als een zwak persoon en door de yoga ontdekte ik dat mijn lichaam juist heel krachtig is. Het inzicht dat mijn lichamelijke klachten een uiting van spanning bleek te zijn betekende een ommekeer. Ik ontdekte dat ik spanning los kon laten door aandacht aan mijn lichaam te geven. Ik ben me toen gaan bekwamen in yoga, sotai en shiatsu.

Anouk
Tot aan de geboorte van mijn kinderen werkte ik in een kantoorbaan. En toen ik na een periode van zorgen voor mijn jonge kindjes weer aan de slag wilde, wist ik één ding zeker; ik ging niet meer aan de slag in een kantoorbaan, niets meer met computers. Ik wilde wat anders. Koken heeft bij mij altijd een speciale plek gehad, niet zozeer vanuit gezondheid maar vanuit lekker, genieten.

De opleiding Permacultuur die ik in 2014-2015 ben gaan doen maakt bij mij de behoefte los om een bijdrage te leveren aan een positieve verandering van de wereld. Kort na de opleiding ben ik gestart met geven van workshops bij de Ulebelt. Mensen wegwijs maken en leren koken met lokale voeding. Waarbij voeding en duurzaamheid elkaar vinden. Vandaar uit ben ik cateringactiviteiten, kookcursussen en workshops gaan geven. 

Voor het volledige gesprek, lees verder op de website

Winactie maand februari: systemische opstelling door Margriet Kamya Rutgers

Wat is een systemische opstelling?

Via een systemische opstelling kan er duidelijkheid ontstaan in het hier en nu over zaken die in het verleden een rol hebben gespeeld. En van zodanige betekenis zijn geweest dat ze je op dit moment nog bezighouden, op welke manier dan ook.

systemische opstelling

Zou jij inzage willen in hoe jouw leven, weerspiegeld in je lichaam (hoofd, hart, buik), vaak onbewust, nog reageert op deze gebeurtenissen?

En dan niet uit nieuwsgierigheid, maar uit het verlangen tot integratie en meer levensvreugde, meer vitaliteit en coherentie? Dat kan in een systemische opstelling.

Deze maand bied Margriet Kamya Rutgers vanuit haar praktijk voor lichaamsgerichte coaching Touché, een sessie van een uur aan om hier samen onderzoek naar te doen. In een veilige setting, afgestemd op jouw proces. 

Wil je kans maken op deze prijs?

Stuur een e-mail met als onderwerp 'Systemische opstelling' naar info@bewustdeventer.nl

Vergeet niet om je naam, adresgegevens en telefoonnummer in de mail te vermelden.

Reageer uiterlijk 20 februari.

In de volgende nieuwsbrief, die begin maart verschijnt, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Winnaar van het cadeau van de maand januari

In de vorige nieuwsbrief heeft Charlotte Leenen een Rebalancing sessie aangeboden voor de verloting.

De winnares van het cadeau is Xandra Snoeker.

Gefeliciteerd Xandra. We wensen je veel plezier met de kennismakingssessie Rebalancing, een dynamische en tegelijk meditatieve vorm van lichaamswerk.

nieuwsbrief

P.S. Vind je deze nieuwsbrief leuk om te lezen?
Stuur 'm door!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je hier in, ontvang 'm voortaan ook en doe mee aan de winacties!

Activiteitenagenda

Lia Ouendag Deventer

Intentie & Inzicht 2020
MA 25 nov | 9.00-13.00

Deventer | Lia Ouendag
Tendens 2020, wat, hoe en waar voor jou het komende jaar? Tijd, zielsplan, ontwikkelingsweg. Inzicht (be)loont, samen tijdens dit consult nog groter denken zodat je afgestemd jouw pad kunt vervolgen.... voel je welkom bij mij onder de sterren!
Lees verder →

Karin Spijkerman Deventer

Zachte Kracht Avond 'Voorhoofdchakra en kruinchakra'
DI 26 nov | 20.00-21.30

Deventer | Karin Spijkerman
maandelijkse workshopavond voor nieuwsgierige vrouwen van 21 tot 99 jaar, met meditatie, oefeningen, (h)erkenning, intuïtie, ervaringen delen, inspiratie, ont-moeten, energetische proeverij.
Lees verder →

Lia Ouendag Deventer

Geluksgesprek voor relaties
DI 03 dec | 9.30-11.30

Deventer | Lia Ouendag
Een heerlijke boost voor jouw relatie om het jaar positief te starten en jouw relatie in het licht te zetten. Een consult vol inspiratie, hartintelligentie, tendens, helikopterview, mogelijkheden, begrip, inzicht en zachtheid!
Lees verder →

Rianne Wijninga Vaassen

Ademcirkel
DI 03 dec | 19.00-22.00

Vaassen | Rianne Wijninga
Wanneer je kiest voor de Ademcirkel, dan kies je voor innerlijke bevrijding. Het maakt je bewust van wie jij ten diepste bent. Heling en transformatie werkelijk tot op celniveau!Voel je welkom!
Lees verder →

Erica Koers Deventer

Voor volwassenen: Workshop Volwassenen Alle ballen in de lucht
WO 11 dec | 20.00-22.00

Deventer | Erica Koers
Wat leer je allemaal tijdens deze workshop?- wat stress is- je kernwaarden- en een goed gevoel bekrachtigen
Lees verder →

Karin Spijkerman coördinator Bewust Deventer Deventer

Netwerkochtend voor deelnemers en geïnteresseerde ondernemers
DO 12 dec | 10.00-11.30

Deventer | Karin Spijkerman coördinator Bewust Deventer
Kom kennismaken en netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee. Informele bijeenkomst om te ontmoeten, inspireren, verbinden en samenwerken. Voor deelnemers aan het netwerk en potentiële deelnemers (geïnteresseerde ondernemers).
Lees verder →

Rianne Wijninga Vaassen

Kom in je lijf!
VR 13 dec | 10.00-17.00

Vaassen | Rianne Wijninga
Kom kennismaken met lichaamswerk.Tijdens deze dag-workshop gaan we op een lichte en speelse manier stap voor stap ontdekken hoe je je meer bewustzijn kan ontwikkelen ten aanzien van je lichaam. Je bent van harte welkom!
Lees verder →

Erica Koers Deventer

Voor volwassenen: Workshop Volwassenen Hoofd op orde
MA 13 jan | 20.00-22.00

Deventer | Erica Koers
Wat leer je allemaal tijdens deze workshop?- Hoofd op orde- alfabet- honderdveld- tafels
Lees verder →

Erica Koers Deventer

Voor kinderen: Workshop Hoofd op orde, inclusief het alfabet en de tafels
WO 15 jan | 15.00-17.00

Deventer | Erica Koers
Tijdens deze workshop leer je HOE te leren.Dit komt aan bod:- je hoofd op orde maken- je Schoolhoofd maken- het alfabet- het honderdveld- en de tafels
Lees verder →

Karin Spijkerman

Coördinator Bewust Deventer

06 10344100 
​info@bewustdeventer.nl
www.bewustdeventer.nl