Lichaamsgerichte therapie en begeleiding bij trauma, systemische problematiek en energetische disbal | Deventer

Wanneer je een consult bij mij afspreekt zal je vraag vanuit een diepere laag komen. Hoewel de 'nood' soms aan de buitenkant zich openbaart in de vorm van fysieke klachten is er vaak een diep innerlijk weten dat de wortel daaronder ligt. En daar bevindt zich ook je verlangen naar heling. Wanneer je merkt dat de pijn en het verlangen elkaar raken ben je al op weg naar bewustwording en groei. 

Tijdens een sessie kijken we samen aan de hand van je vraag welke invalshoek voor jou de beste is. Ik werk met Somatic Experiencing. Dat is een vorm van trauma-gerichte therapie waarbij de gewaarwordingen in het lichaam als leidraad dienen om onverwerkte zaken alsnog te integreren en je zenuwstelstel te reguleren. Hierdoor ontwikkel je meer veerkracht en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam vergroot. En dit leidt tot meer vreugde en levenslust. 

Tevens kan ik met shiatsu-therapie dit proces ondersteunen. Het kan ook voorkomen dat er systemische verstrikkingen zijn waardoor een opstelling deel uit kan maken van de sessie. Tenslotte kunnen qigong-oefeningen helpen om thuis het proces van lichaamsbewustzijn te ondersteunen. Ik organiseer jaarlijks workshops naar Ibiza waar we een week lang in een klooster met elkaar vertragen in meditatie, qigong, natuur, stilte en rust.  

Over Margriet Kamya Rutgers | Deventer

Beweging speelt een belangrijke rol in mijn leven. Van de spirituele vraag naar wat ons beweegt vanuit de diepten van onze ziel, tot aan de fysieke vraag: waar stroomt het in mijn lijf en waar voel ik de verkramping?

KAMYA

In de zomer van 2016 heb ik mijn spirituele naam mogen ontvangen, Kamya, die Inner Love betekent. Het diep leren kennen en voelen van wie ik werkelijk ben en wat ik hier kom doen heeft door het aannemen van deze naam richting gekregen. Deze naam staat voor mij voor de diepe, onvoorwaardelijke liefde die ik ben, die ieder van ons is, en van waaruit ik nog meer mag gaan leven. Het helpt me als een soort van mantra om me elke dag opnieuw te herinneren aan wie ik ten diepste ben, dat ik me verbonden weet met de Bron en dat afgescheidenheid slechts een illusie is. Ik voel me intens dankbaar voor deze ‘zegening’ en hereniging met dit aspect van mijzelf.

Tijdens mijn pianostudie aan het conservatorium, ontdekte ik de beweging van de melodie en het ritme. Deze studie bracht mij bij mijn creativiteit en leerde mij óók hoe prestatie en concurrentie kan leiden tot verkramping. Belangrijk hierin is voor mij dat muziek iets raakt waardoor jij in beweging mag en kan komen. Hierbij is vorm ondergeschikt aan inhoud, muziek is veel meer. Eén toon kan meer zeggen dan 1000 noten...

In een vervolgstudie aan de PABO ontwikkelde ik mijn innerlijk leiderschap en leraarschap. Het werken met kinderen en het sociaal/pedagogisch karakter van deze opleiding gaf me ontzettend veel plezier. Het inzicht dat iedere leraar een leerling is en andersom geeft mijn leven tot aan de dag van vandaag verdieping.

Ik ben getrouwd met Pieter en samen zijn wij de ouders van vier prachtige kinderen en grootouders van 2 kleinkinderen. In 2003 heb ik de studie voor shiatsu-therapeut afgerond aan de opleiding Qing Bai. In de daaropvolgende jaren heb ik mijn praktijk opgebouwd en verschillende aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van tantra, energetisch lichaamswerk, zingeving en bewustwording, o.a. bij Dirk Oellibrandt, Hilde Verhulst, Rita van Rijnsoever, Wim Sanders. In 2012 heb ik de jaaropleiding systemisch werken afgerond bij Henne Arnolt Verschuren. Van 2012 tot en met 2015 volgde ik de 3-jarige opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner en tevens de opleiding tot Zhineng-qigong docent. Beide heb ik met succes afgerond en ik ervaar deze als een enorme verrijking van zowel mijn persoonlijke ontwikkeling als van mijn vakgebied.

Beweging speelt een belangrijke rol in mijn leven. Van de spirituele vraag naar wat ons beweegt vanuit de diepten van onze ziel, tot aan de fysieke vraag: waar stroomt het in mijn lijf en waar voel ik de verkramping?

 

Touché
Margriet Kamya Rutgers

Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Cranio-sacraal therapie Energetisch werk Eten & Drinken Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Healing en reading Kristallen en (Edel)stenen Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Therapie (diverse) Traumatherapie Voetreflexologie Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Deventer