Praktijk voor traumatherapie en levenswegbegeleiding

Eigenheid, praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie en leve
Deventer

Praktijk voor lichaamsgerichte meditatieve traumatherapie en levenswegbegeleiding, in het landelijke buitengebied van Deventer. Therapeutische ondersteuning bij verwerking van pijn en frustratie die het dagelijks leven van mensen kan overspoelen.

 

Welkom, mijn naam is Sjaak Hauwert. Ik werk als lichaamsgericht traumatherapeut en (ortho)pedagoog, en probeer in mijn werk een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks bestaan van mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het verwerken van de pijn die het leven hen brengt.

Therapie houdt voor mij twee belangrijke dingen in. In de eerste plaats betekent het aanwezig zijn als medemens: veilig, luisterend, meevoelend, maar zonder oordeel. Daarnaast betekent het ondersteunend zijn vanuit mijn achtergrond en ervaring als traumatherapeut en (ortho)pedagoog, en mede op basis daarvan mensen zo goed mogelijk verder helpen.

Oorzaken van pijn en frustratie

De pijn en frustratie die mensen kunnen overspoelen in het dagelijks leven kunnen heel diverse oorzaken hebben. Ze kunnen voortkomen uit recente gebeurtenissen, maar ook uit voorvallen uit een ver verleden en de kindertijd. Dit kunnen bewuste herinneringen zijn, maar ook ‘weggestopte’ voorvallen, waarbij de bron verborgen ligt in het onderbewuste.
Het kan bijv. gaan om verliesproblematiek – verlies van een geliefde, gezondheid, handicap, werk. Of om slachtofferschap – bij bijv. een misdrijf, fysieke, seksuele of geestelijke mishandeling en intimidatie. 
Ook kan sprake zijn van moeilijkheden met betrekking tot de sociale omgeving, zoals relatieproblemen, opvoedingsproblemen, extreme verlegenheid, woedeaanvallen, allerlei vormen van angst of paniekaanvallen. 
Deze moeilijk te verwerken pijn en frustratie kunnen op den duur ook aanleiding geven tot bijv. depressies, vermoeidheid en stress, ontevredenheid, eet- of slaapproblemen, en allerlei fysieke klachten zonder medische verklaring. 

 Voor meer informatie over werkwijze, visie en theoretische uitgangspunten verwijs ik graag naar de website.

Over Eigenheid, praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie en leve

Mijn naam is Sjaak Hauwert, ik ben van 1953.
Ik voltooide de studie orthopedagogiek in 1989 en startte, na afronding van de driejarige opleiding transpersoonlijke psychotherapie aan het Boswijk Instituut in 2012, als traumatherapeut/(ortho)pedagoog met mijn therapie praktijk.
Voor die tijd ben ik 23 jaar werkzaam geweest in de hulpverlening, en heb daarin een ruime ervaring opgedaan als groepsleider, (ortho)pedagoog en therapeut.

Hoewel ik in mijn leven via opleidingen, cursussen en workshops de nodige theoretische kennis heb opgedaan, beschouw ik mezelf op de eerste plaats als een praktisch, creatief en intuïtief mens. Mijn behoefte aan scholing en theoretische verdieping is altijd een aanvulling geweest op eigen praktische ervaring en inzicht, de praktijk is, zowel in mijn werk als in het dagelijks leven, altijd primair gebleven.

Eigenheid, de naam van mijn praktijk, betekent voor mij datgene wat je in je diepste wezen werkelijk bent, los van opvoeding en maatschappelijke verwachtingen - een kern die net zo uniek is als bijvoorbeeld je vingerafdruk.

Het fenomeen eigenheid heb ik pas echt leren kennen tijdens mijn werk met diep-verstandelijk gehandicapten - mensen die niet of nauwelijks kunnen reageren op de buitenwereld.
Tijdens dit werk heb ik ervaren hoe belangrijk de ondersteuning is van het natuurlijke zelfgenezend vermogen, een vermogen dat onlosmakelijk is verbonden met de individuele eigenheid.

Vanuit deze jarenlange ervaring heb ik een eigen vorm van lichaamsgerichte therapie ontwikkeld, een therapie die het best omschreven kan worden als Lichaamsgerichte meditatieve traumaherapie.

Zie de website voor meer informatie over werkwijze, visie en theoretische uitgangspunten.


Eigenheid, praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie en levenswegbegeleiding

Sjaak Hauwert

Schrijversweg 2
7428 MD Deventer

Lid van beroepsvereniging

Praktijk voor traumatherapie en levenswegbegeleiding