Psycho-synthese / Essentie Coaching

Lichtberg
Deventer

Problemen met -je gevoeligheid; - schuldgevoelens; -vervelende ervaringen; -overbelasting? Ik kan je dan helpen met psycho-synthese therapie. Ik luister naar je, voel mee, reflecteer met je mee. Zo kun je de regie weer in eigen handen gaan nemen.
  • Merk je dat je zulke hoge eisen aan jezelf stelt, dat je moeilijk ergens toe komt?
  • Heb je het gevoel dat je altijd druk moeten zetten om iets voor elkaar te krijgen?
  • Heb je geleerd dat je te gevoelig bent en zit je vol zelfkritiek?

Ik kan je dan helpen met psycho-synthese therapie, met als basis contact, luisteren en zelfontdekking. 
Als je naar mij komt om te werken aan jezelf, ben ik oprecht geïnteresseerd, open en aanwezig.
Dat is wat mij 20 jaar geleden zo trof toen ik als cliënt kwam: er werd naar mij geluisterd en meegevoeld! Ik had veel last van een aantal van de hier genoemde problemen.
Deze warmhartige en optimistische psychotherapie is ontwikkeld door Roberto Assagioli.

Door psychotherapie krijg je inzicht in je eigen denk- en gewoontepatronen. Hierdoor kun je stappen ondernemen om de bestaande situatie te veranderen. Zo kun je de regie weer in eigen handen nemen en worden je gevoelens of gedrag niet langer bepaald door de omstandigheden.

Deze therapie kan ook helpen bij:

  • ik wil zo graag iets doen, maar het lukt me maar niet.
  • ik ben alleen maar afgestemd op anderen, en waar ben ik?
  • het verleden blijft me achtervolgen en het bepaalt mij in de omgang met mensen.
  • ik dacht dat ik dit nou verwerkt had, maar het komt weer terug. Wat moet ik doen?

Ik ben aangesloten bij het NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen). Je kunt dus  vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering. 

Over Hans Jeunhomme

Uit plezier ontstaat de transformatie.

Heb jij pijn, ervaar je stress? Dan zit je hier goed.

Ik ben Hans Jeunhomme en ik help mensen die last hebben van pijn en stress om zichzelf te genezen. Zodat ze zich veel beter gaan voelen en veel meer plezier in hun leven ervaren. Dat doe ik op verschillende manieren: met shiatsu, sotai, psychosynthese en met coaching.

Ik geloof dat iedereen in staat is om zichzelf te genezen van pijn en stress. In het verleden heb ik zelf ervaren dat veel professionals denken dat hardheid nodig is om tot genezing en geluk te komen.
Voor mij bleek dit niet te werken. Integendeel, het leverde mij meer stress en meer pijn op. Het tegenovergestelde van waar ik behoefte aan had.
Ik vroeg me af of er ook een andere weg zou kunnen zijn. Een gemakkelijke, plezierige manier om stress en pijn op te lossen.

En die weg heb ik gevonden.

Comfort en plezier blijken de sleutels tot zelfgenezing en zelfbeschikking te zijn.

Ik vind het heel plezierig om mee te maken hoe mensen zelf met plezier tot hun oplossing komen en hoe pijn en stress verdwijnen. Zonder zichzelf onder druk te hoeven zetten of door de pijn heen te hoeven gaan.
Dat gun ik jou ook.

Ik ben van oorsprong psycholoog. Tijdens mijn zoektocht naar een plezierige vorm van zelfgenezing heb ik me verdiept en geschoold in verschillende vormen van yoga, versterking, zuivering, meditatie, psychotherapie, therapie, qicong, mindfulness, sotai bewegingstherapie en essentie coaching.

Psycho-synthese / Essentie Coaching