training en doorgaande oefengroepen Mindfulness | Deventer

Mindfulness of aandachtstraining en zelfcompassie.

Ik begeleid groepen mensen die willen oefenen in het doorbreken van zelfondermijnende mechanismen. Die willen oefenen in zelfcompassie. Eenvoudig gezegd willen werken aan “het goed met zichzelf hebben”. Ik doe dat doormiddel van mindfulness technieken. Net zoals je de conditie van je lichaam blijvend kunt onderhouden door bijvoorbeeld gymnastiekoefeningen of yoga kun je de geest oefenen in compassie voor jezelf door mindfulness oefeningen. Uitgangspunt hierbij is de wens om het goed te hebben met jezelf.

Mindfulness is met een milde, open en niet oordelende houding waarnemen van de eigen fysieke gewaarwordingen, gedachten en emoties. We laten ons zo gemakkelijk beheersen door pijnlijke gevoelens en/of negatieve gedachten. In plaats daarvan oefen je bij mindfulness deze te omvatten in je vriendelijke, welwillende aandacht. Dit klinkt misschien zweverig. Het is verrassend basic en aards in de praktijk. En het allerleukst is dat je het niet goed of fout kan doen!

Over Tanne Verhulst | Deventer

Ik kom uit een groot plattelandsgezin dat in mijn vroege jeugd een groot verlies te verwerken kreeg. Ik ben getrouwd en heb 3 volwassen kinderen.

Nadat ik jaren op zorgboerderijen en in de verstandelijk gehandicaptenzorg heb gewerkt besloot ik rond mijn veertigste om iets heel anders te gaan doen. Ik was eigenlijk altijd al geïnteresseerd in ‘mensen, werk en vitaliteit’ en besloot de opleiding HBO Personeel en Arbeid te gaan doen. Vrij snel daarna vond ik ook werk als P&O functionaris. In mijn P&O werk lag altijd de focus bij de mensen.

Ik heb de afgelopen 10 jaar verschillende opleidingen en trainingen gedaan bij het ITIP. Daar heb ik ontdekt wat ik werkelijk wil. Daarna deed ik de post HBO opleiding “Coachen met Hart en Ziel” bij Blankestijn en Partners en een Mindfulness trainers opleiding.


Foto 1 Tanne Verhulst Foto 2 Tanne Verhulst Klik om te vergroten

Tanne Verhulst


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Dans & Beweging Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Handanalyse & Handlezen Healing en reading Hypnotherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Deventer
Bewust Deventer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!