Handlezen | Deventer

Welkom op dit plekje van deze website! Ik ben Helena, mijn praktijk heet Handreiking: ik ben naast handlezeres ook coach van het Talentenspel: zie Coaching-Life coaching. Hieronder vertel ik graag meer over handlezen. 

Onze handen zijn de meest beweeglijke delen van ons lichaam- we doen er van alles mee: we pakken, strelen en voelen met onze handen. We maken er ook gebaren mee. Geef iemand een hand en je krijgt meteen een indruk. De manier waarop we onze handen gebruiken zegt dus al veel over onze persoonlijkheid. Daarnaast zijn handen ook letterlijk een blauwdruk van onze persoonlijkheid: door handen te lezen krijg ik een goed beeld van je karakter en kan ik direct in je leven kijken - zowel voor wat betreft de positieve als de minder leuke kanten. Allerlei lijnen en tekens kunnen vertellen over bijvoorbeeld heden, verleden, toekomst, gezondheid, relaties, ongelukjes, hoeveelheid energie, talenten en creativiteit.

Daarnaast zie ik wat er op dieper niveau in je omgaat- het zijn vaak (onbewuste) thema’s waar je, als je weer thuis bent, bij stil kunt staan: ik heb het dan over patronen, behoeftes en verlangens. Handlezen is niet meer of minder dan een vorm van bewustwording. Blijkbaar is het voor mij een ‘handvat’ om toegang te krijgen tot je leven en een middel om mijn intuïtie te laten stromen. Ik ben al  27 jaar handlezeres en doe het met heel veel plezier! Voor verdere informatie en de mogelijkheden die ik bied (consulten, lezingen, cursussen), zie mijn website.

 

Over Helena van den Hogen | Deventer

Ik ben en heb net het 10-jarig bestaan van mijn praktijk gevierd. Daarnaast ben ik lerares Engels aan Saxion Hogescholen met een klein baantje- mijn praktijk staat op de eerste plaats...

Mijn huis staat op de Worp, waar ik nu alweer bijna 5 jaar met plezier woon, met mijn poes Micky. Mijn praktijkruimte is mijn woonkamer- dat maakt het, hoop ik, gastvrij en gezellig. Ik heb 2 lieve en fijne kinderen, Merel van 27 jaar en Floris van 24 jaar.

Verder houd ik heel veel van een bepaald soort dans: sacrale dans of sacred dance. Het zijn dansen rond een midden, met een in principe vrij eenvoudige choreografie. Ik heb er zelf ook al 5 mogen ontwikkelen. Je kunt deze vorm van dansen samenvatten door te zeggen: door bewegen bewogen worden. Dat komt omdat elke beweging symbool staat voor iets, bijvoorbeeld reiken naar het licht, je verbinden met jezelf en de ander, etc.

Eens per 2 weken ga ik naar Vorden om intuïtief te schilderen en/of tekenen. Ik vind het heel fijn om te ontdekken dat als je het resultaat loslaat, er van alles mag ontstaan wat verrassend en soms ontroerend kan zijn. Het is gewoon een kwestie van durven.

Ik heb lieve mensen om me heen en verveel me eigenlijk nooit- dat is fijn als je alleen woont..! Verder vind ik Deventer een leuke stad- er is eigenlijk altijd wel iets te doen...

Je weet nu iets meer over mij..wie weet tot ziens!


Foto 1 Helena van den Hogen Klik om te vergroten

Praktijk Handreiking
Helena van den Hogen


Professionals in de categorie Handanalyse & Handlezen

Acupunctuur Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Dans & Beweging Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Handanalyse & Handlezen Healing en reading Hypnotherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Deventer
Bewust Deventer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!