Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

08feb 2020
Opening Duurzaamheidscentrum Deventer

Duurzaamheidscentrum Deventer
Deventer

Met een spetterend festival voor jong en oud wordt het Duurzaamheidscentrum geopend. Het Duurzaamheidscentrum wil duurzaam leven weer leuk en eenvoudig maken. Want er zijn echt heel wat dingen die je kan doen die wél wat uitmaken.

Op zaterdagmiddag 8 februari wordt met een spetterend festival voor jong en oud, met als speciale gast Marjan Minnesma, het Duurzaamheidscentrum geopend.

Waar begin je

Duurzaamheid staat bij steeds meer mensen en bedrijven op de radar, maar het is nog niet zo makkelijk om daar ook echt stappen in te zetten. De wereld van de duurzaamheid kan erg onoverzichtelijk zijn. En deprimerend. Elke maatregel die je neemt heeft weer zo veel nadelen. Hoe weet je nou wat echt zoden aan de dijk zet? Heeft het allemaal eigenlijk nog wel zin?

Hulp bij het maken van keuzes

Het Duurzaamheidscentrum wil duurzaam leven weer leuk en eenvoudig maken. Want er zijn echt heel wat dingen die je kan doen die wél wat uitmaken. We gaan je helpen om hier keuzes in te maken. Door je onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde informatie geven en met je mee te denken om keuzes te maken die bij jou passen. En we helpen je op weg hoe je dit praktisch kan uitvoeren en bekostigen. Samen maken we Deventer Duurzaam!

De Deventer Energie Coöperatie en Ulebelt hebben samen een 2-jarenplan uitgewerkt voor de invulling van het centrum. De gemeente heeft voor 2 jaar geld beschikbaar gesteld.

Feestelijke opening

Tijdens de openingsdag, op zaterdag 8 februari van 13-17 uur, is het centrum uiteraard open, maar daarnaast zijn er die dag tal van extra activiteiten waaraan je kunt deelnemen als bezoeker:

  • Inspirerende lezing over klimaatverandering door Marjan Minnesma. Zij is één van Nederlands bekendste milieu-activiste en directeur van de Stichting Urgenda
  • Kunst uit afval, kunstenaars laten zien hoe je uit afvalmateriaal iets ontzettend moois kan maken.
  • Ondernemen met passie: Jonge Deventer ondernemers presenteren hun duurzame producten en filosofie!
  • Rondleiding in het stadhuis. Het gebouw is een van de meest duurzame overheidsgebouwen van Nederland.
  • Deventer windmolens: Ontdek hoe we samen in molens kunnen investeren.
  • Waterspaarders (kids): Warm water verspillen is energie verspillen. En energie verspillen is slecht voor de aarde. Wordt jij een echte Waterspaarder?
  • Repair café, laat je kapotte apparaat, speelgoed repareren
  • Lagerhuisdebat – scholieren gaan in debat met bestuurders over duurzaamheid in Deventer

Informatie

08 feb 2020
13.00 - 17.00

Waar?

Duurzaamheidscentrum Deventer (Stadsetalage van het Stadhuis)
Grote Kerkhof 1
7411 KT Deventer

Contact

Opening Duurzaamheidscentrum Deventer