Biodanza, stembevrijding en de Latifa meditatie | Bathmen

Zeven stappen naar vrijheid - een traject van zeven zondagen met zang, dans en de Latifa meditatie (zie de rubriek muziek en zang over stembevrijding).

Als je danst gaat je levensenergie stromen. Je komt aan in je lichaam. Dansen werkt bevrijdend. Je danst je ballast van je af en komt in het NU. Door fysiek in beweging te komen, ontstaat er ook beweging in je gevoelens en je gedachten. Je krijgt antwoord op vragen als 'Wat beweegt me?' in de bredere zin. Zo vind je de moed om nieuwe stappen te zetten. Op muziek uit alle windstreken dansen we de sterren van de hemel én komen we tot rust. Soms is de dans meditatief. Ons hoofd wordt steeds rustiger en ons hart gaat open. We genieten van de verbinding met onszelf, met elkaar en met het grotere geheel. De kans is groot dat je je vitaal en blij gaat voelen en verbonden met je levensbron.

De Latifa is onze gids gedurende dit traject. Het is een eeuwenoude meditatie. Het bevat zeven universele stappen. De stappen zijn: aanvaarden/ verlangen/ hoop/ vertrouwen/ overgave/ liefhebben/ autonome vrije wil. Voor iedere stap nemen we een hele dag om de kwaliteit te doorvoelen en ons eigen te maken. 

Het traject bestaat uit zeven zondagen, met telkens een maand ertussen. We dansen op een prachtige loctatie in Bathmen (de Rosse). Het traject begint op 10 mei. Op 22 maart houden we een losse introductiedag, zodat je aan ons en onze invulling kan proeven. Wees welkom!

Over Jantine Gerbscheid en Monique ten Tusscher | Bathmen

Jantine Gerbscheid en Monique ten Tusscher geven samen biodanza sinds begin 2007. Biodanza is een eindeloze inspiratiebron in ons leven. We genieten ervan om de spanningen en zorgen van het dagelijks leven los te laten tijdens de dans. Al dansend komen we telkens weer thuis in ons lijf, bij onze gevoelens, in het NU. De muziek en de dans voeden ons hart en geven ons energie. We voelen niet dat we werken want we komen zelf ook iedere keer weer opgeladen uit de 'les'.

Jantine heeft een achtergrond van psychologie, bouwkunde, projectmanagement, onderwijs, training en coaching. Ze traint organisaties in bewustzijn rond vitaliteit en lichaamswijsheid. Daarbij maakt ze ook gebruik van dans en beweging. 

Monique heeft een (levens) coachingspraktijk in Amsterdam en Vilsteren (Unlimited Potential). Ze draagt graag bij aan de groei en bloei van de ziel en het ontluiken van ieders potentieel. 'Als je je leven vanuit je essentie leeft, leef je in een natuurlijke synchroniciteit en verbinding met anderen en met alle Leven'. Eenheidsbewustzijn is wat haar drijft. Ze werkt als (levens)coach, trainer (o.a. in autonome vrouwenkracht) en mediator. Sinds kort is ze ook stembevrijder.

Agenda Lichtvoetig.nl


Professionals in de categorie Dans & Beweging

Acupunctuur Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Dans & Beweging Energetisch werk Handanalyse & Handlezen Healing en reading Hypnotherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Sjamanisme Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Deventer
Bewust Deventer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!