Yogatuin - Critical Alignment yoga en Yin yoga

Sonja Gerritsen en Selle Postma
Deventer

Welkom bij Yogatuin! Wij geven iedere werkdag yogalessen. Zowel Critical Alignment yoga als Yin yoga lessen in de ruime warme studio aan de Zutphenseweg 55 in Deventer (ruimte 203)! Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben of lenig te zijn.

In onze yogalessen leer je hoe je spanning in je lijf weer af kunt voeren. Niet alleen zit je daardoor letterlijk lekkerder in je lijf, je leert jezelf ook beter kennen. Je gaat patronen zien in hoe en waarom jij spanning opbouwt. Deze inzichten helpen je ook buiten de mat om met een vrijer gevoel door het leven te gaan. Dit klinkt allemaal heel serieus, en dat is het ook. En tegelijk werkt yoga het best als je het onbevangen doet, met nieuwsgierigheid en speelsheid. En ook dat geldt niet alleen voor yoga, maar ook voor de rest van het leven. In de yogastijlen waarin wij lesgeven, maken we gebruik van de nieuwste inzichten uit de fysiologie en psychologie. 

We geef Critical Alignment yoga lessen op maandag-, dinsdag-,  woensdag- en donderdagavond en vrijdagochtend. De Yinlessen zijn op dinsdag- en woendagavond en op woensdag- en vrijdagochtend aan de Zutphenseweg 55 in Deventer (ruimte 203)! 

Daarnaast is er maandelijks een workshop op zaterdag of zondag.

De lessen zijn in kleine groepen van tot 10 mensen, zodat er ruimte is voor individuele aandacht. Als je een keer mee wil doen, meld je dan aan via email, dan plannen we samen een datum. Of plan zelf je (proef)les in momoyoga/yogatuin.

 

Over Sonja Gerritsen en Selle Postma

Wij zijn Sonja en Selle en wonen allebei met man en zoon/zonen in Deventer. Beiden hebben we ook in Wageningen gestudeerd, maar nu runnen we samen de Yogatuin in Deventer.

Selle is docent Critical Alignment Yoga, Critical Alignment Therapie, Acroyoga en Thaise Massage en daarnaast ook masseur. Ik ben ooit met Yoga begonnen omdat ik RSI klachten had tijdens mijn studie. Ik ben blijven plakken omdat Yoga me ‘sane’ houdt in een dynamisch leven. Yoga heeft me geleerd om niet te snel te oordelen, het houdt me dicht bij mijn lichaam en geeft dat spanning ook weer een weg uit mijn lijf kan vinden. Ik snap vaak niet hoe mensen het doen zonder Yoga!

Sonja is docent Critical Alignment Yoga en Yin Yoga. Ik ging naar mijn eerste yogales omdat het me leuk leek. En leuk was het ook, maar vooral was mijn interesse gewekt. Dat moment van even stilstaan en observeren en met die rust fysieke uitdagingen gebruiken om te oefenen. Oefenen met bewegen, wat gebeurt er als het ergens niet zo lekker beweegt, letterlijk en figuurlijk? Dat zijn nog steeds de redenen om de mat op te zoeken, de lol en de veilige plek om te oefenen. Om zo ook makkelijker door het dagelijks leven te bewegen. Ik hoop die nieuwsgierigheid ook aan te kunnen wakkeren bij de mensen die mijn lessen volgen.


Yogatuin

Sonja Gerritsen en Selle Postma

Zutphenseweg 55 (ruimte 203)
7418 AH Deventer

Yogatuin - Critical Alignment yoga en Yin yoga