Dru yoga docent

De Ontdekking
Deventer

DE ONTDEKKING is een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, gevestigd in het hart van Deventer.

DE ONTDEKKING is een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, gevestigd in het hart van Deventer.

In mijn praktijk geef ik, Kathelijne van Beek, biodynamische massagetherapie die gericht is op een groter bewustzijn van het lichaam krijgen.

Samen gaan we kijken wat er op dit moment het beste bij je aansluit. Zodat je je weer beter gaat voelen en je energie weer vrij kan stromen.

Gun jezelf de tijd en rust om even helemaal op te laden.

 

De biodynamische therapie is een lichaamsgerichte therapie die de lichamelijke en psychische bewustwording zowel  creëert als stimuleert. Ik richt me hierbij op het losmaken van in het verleden opgebouwde spanningen, zodat het lichaam deze via de psycho-peristaltiek van de darmen af kan voeren. Zo ontstaat er ruimte in het lichaam om de geblokkeerde energie weer te laten stromen. Gerda Boyesen (die de biodynamische therapie ontwikkeld heeft) kwam tot het inzicht dat de darmen niet alleen tot taak hebben om voedsel te verteren, maar ook om spanningsresten af te voeren.

De eerste afspraak die we maken noem ik de intake en die staat in het teken van kennismaken. Deze afspraak duurt ongeveer 1 uur, een vervolg sessie duurt ongeveer 1 1/4 uur. Aan de hand van de intake besluiten we samen om verder te gaan met de therapie of niet.                                                                                                                                      

Tijdens de therapie gaan we samen op onderzoek uit om te ontdekken waar de knelpunten zitten en hoe je hiermee kunt leren omgaan. Iedere sessie beginnen we met een kop thee en een gesprek over hoe het met je gaat. Naar aanleiding van het gesprek kijken we welke massage op dat moment het meest passend is. Na de behandeling praten we na over wat de massage heeft gedaan en hoe je op een fijne manier weer naar huis kunt gaan!

Over De Ontdekking

Na mijn HBO opleiding Psycho Sociaal Werk heb ik 2 jaar in de psychiatrie gewerkt. Ik merkte dat ik hierin iets miste en ben op onderzoek uitgegaan. In de daaropvolgende tijd heb ik in verschillende sectoren banen gehad. Door een bijzonder gesprek dat ik in die periode met een biodynamische therapeute heb gehad, ontdekte ik wat ik al die tijd gemist had. Zij wees me erop dat het belangrijk is dat lichaam en geest een verbinding maken. Wat mij hierzo in aanspreek is dat je via het lichaam dingen kan ontdekken die anders verborgen zouden blijven. Alle herinneringen worden namelijk door je lichaam opgeslagen, ook als je de herinneringen zelf niet meer ‘weet’.

Na dit gesprek heb ik meteen een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek bij de "Kleine Swaen", het opleidingsintituut voor biodynamische psychologie. Dit voelde echt als thuiskomen.

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding biodynamisch massagetherapeut en in 2011 heb ik mijn diploma behaald. In september 2011 ben ik gestart met mijn praktijk aan huis en vanaf januari 2012 ben ik register lid van de NVBT(Nederlandse Vereniging voor Biodynamische Therapeuten). Tevens ben ik geregistreerd als therapeut bij de RBNG.

De wil om dingen te ontdekken is zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk een belangrijke drijfveer. Deze kwaliteit om dingen te willen ontdekken/onderzoeken kan ik in mijn praktijk goed gebruiken. Hier heb ik ook tijdens mijn opleiding veel aan gehad.

Verder heeft massage altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Mijn vader was masseur van het nationaal ballet, dus van jongs af aan heb ik ervaring met het ontvangen en geven van massages. Zoals mijn supervisor in de opleiding dit zo mooi zei: "Kathelijne is in het bezit van het massage gen". Contact maken via het lichaam door massage is voor mij iets heel natuurlijks en tegelijkertijd heel bijzonders en dit wil ik graag aan mijn cliënten mee geven.

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk is om te zien dat mijn cliënten zichzelf steeds beter leren kennen. Het gevolg hiervan zou kunnen zijn dat ze besluiten om dingen anders te gaan doen, waardoor ze zich vrijer kunnen gaan voelen. De vastgehouden energie kan zo weer in beweging komen.


De Ontdekking

Kathelijne van Beek

Mr. H.F. de Boerlaan 147 b
7411 AH Deventer

Lid van beroepsvereniging

Dru yoga docent