Natuurcoach | Deventer

Natuurcoaching, coaching in de buitenlucht. Ik begeleid mensen die een transformatieproces doormaken. De coaching kan heel goed worden ingezet bij mensen die herstellende zijn na ziekte en mensen die toe zijn aan een nieuwe (carrière) stap in hun leven dat bijdraagt aan meer levensvreugde.

De seizoenen van de natuur laten zien dat verandering onvermijdelijk is. Er is leven ook al is dat niet altijd te zien en lijkt alles stil te staan, zoals in de winter. Het kan zelfs onaangenaam voelen. In het dagelijks leven is er genoeg afleiding om voor dat onaangename gevoel weg te lopen. Het vraagt moed om dit stuk aan te kijken, stil te staan en het te doorvoelen. Dan kan het worden losgelaten. Je hoeft het proces niet alleen te doorlopen. Stap voor stap laat je patronen los die niet meer bijdragen aan je welzijn. Er komt weer ruimte vrij voor vertrouwen, eigen wijsheid, plezier en flow.

Kenmerkend aan mijn manier van werken is dat ik snel contact maak en tot de kern kom. Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. De gesprekken verlopen natuurlijk en ik geef veel ruimte aan wat zich in jou wil ontvouwen. Ik kijk met een holistische blik naar jouw situatie. Dat wil zeggen dat ik naar het totaalplaatje kijk. Waar komt iets vandaan? Wat speelt er in jouw leven en in jouw omgeving? Hoe zit je in je vel? Hoe maak je keuzes? Alles en iedereen is met elkaar verbonden en dat laat de natuur goed zien.

Over Colette Nakken | Deventer

Mijn naam is Colette Nakken (1977). Ik ben opgegroeid in een klein dorp in de Achterhoek. Als kind ging ik vaak op ontdekkingstocht in de bossen. Vanwege de studie Hbo Personeel & Arbeid ben ik in 1997 naar Deventer verhuisd. Ik woon er nog steeds met heel veel plezier. Deventer heeft zoveel mooie natuurrijke gebieden.

De meeste werkervaring heb ik opgedaan als Consultant in de arbeidsbemiddeling. Ik vond het heerlijk om gesprekken te voeren met sollicitanten en werkgevers en hen met elkaar in contact te brengen. Tijdens de gesprekken keek ik verder dan het cv en hierdoor ontstond er echt contact. Ik was vooral in mijn element als ik op pad ging om mensen te spreken op diverse locaties in Nederland. De binding met kantoor werd toen al minder.

De dienstverlening veranderde helaas en het contact werd minder persoonlijk. Ondertussen doofde het vlammetje bij mij langzaam. Hierdoor had ik besloten om een nieuwe richting in te slaan. Het was een zoektocht en ik kwam mezelf en mijn weerstanden daar behoorlijk in tegen.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben een eigen praktijk voor natuucoaching gestart. Om me hierin verder te ontwikkelen heb ik in 2016 de school voor Natuurcoaching bij Innersteps gevolgd en in die periode ben ik mensen gaan coachen in de natuur. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats. Ik heb een nieuwsgierigheid naar de onderstroom, oftewel het verhaal dat niet direct zichtbaar is, en breng hierin op zachte wijze helderheid.

Een andere passie van mij is natuurfotografie.


Foto 1 Colette Nakken Klik om te vergroten

Flow of Nature
Colette Nakken


Professionals in de categorie Coaching - Wandelcoaching

Acupunctuur Astrologie Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Energetisch werk Handanalyse & Handlezen Healing en reading Homeopathie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Retraites Sjamanisme Traumatherapie Voetzorg & Voetreflexologie Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Deventer

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Deventer