Ayurvedisch therapeut; voedings- en leefstijladviezen | Lettele

De kern van Ayurveda is, dat geluk en vitaliteit kan worden bereikt door het herstel van de balans tussen lichaam en geest. Een Ayurvedische behandeling biedt de handvatten om deze balans te (her)vinden, waarbij voeding, leefstijl en plantaardige middelen een belangrijke rol spelen.

Ayurveda is een holistische geneeskunde, met de wortels in India en Sri Lanka en dateert van zo'n 3000 tot 4000 jaar geleden. Deze geneeskunde kan eenvoudig in onze westerse wereld worden toegepast. Het is een praktische methode om het leven te kunnen begrijpen.

Elk mens is uniek; de constitutie is gebaseerd op de elementen (de persoonlijke bouwstenen) ether, lucht, water, vuur en aarde. Dit bepaalt hoe iemand eruit ziet, hoe hij/zij in het leven staat en waar de persoonlijke kracht ligt.

Een Ayurvedische behandeling biedt een op de persoon afgestemd advies. Tijdens het consult wordt de persoonlijke constitutie bepaald en de onbalans onderkent (als gevolg van b.v. stress in je leven, verkeerde voeding, te weinig of teveel bewegen, te weinig rust of slapen gedurende de dag, disharmonie in relaties, kan de energie ernstig verstoord raken). Als deze onbalans te lang aanhoudt, zijn het lichaam en de geest niet meer in staat te neutraliseren, waardoor klachten op kunnen treden die tot ziekten kunnen leiden.

In een Ayurvedisch consult krijg je inzicht in jouw eigen constitutie en gezondheid. Het persoonlijk behandelplan bevat adviezen op het gebied van voeding en leefstijl waarmeej de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid opgebouwd kunnen worden. Daarbij kunnen Ayurvedische kruiden geadviseerd worden als ondersteuning.

 

Over Corry Kester | Lettele

Al vanaf mijn kindertijd ben ik geboeid door het leven om me heen, de natuur, het zichtbare en het voor mij onbegrijpelijke.

Op de boerderij waar ik opgroeide had ik de ruimte om de natuur te ontdekken. De seizoenen beleefde ik door alle veranderingen te zien en te voelen; het ervaren van de kou bij het schaatsen in de winter en het terugkeren van de weidevogels in het vroege voorjaar.

Dit alles heeft mij de liefde en het respect gebracht voor alles wat er op onze aardbol voorhanden is en waar we gebruik van mogen maken.

Mijn brede interesse en de behoefte aan dienstbaarheid heeft gemaakt dat ik in verschillende richtingen werkzaam ben geweest; van de tuinbouw en het onderwijs naar de gezondheidszorg en het management. Naast mijn eigen reizen heb ik wandelgroepen geleid in verschillende werelddelen, gemotiveerd door de kleurrijkheid van mensen en hun culturen, prachtig in al zijn eenvoud.

Al deze ervaringen en studies hebben mij gevormd en 'klaar gemaakt' voor de opleiding tot Ayurvedisch therapeut. Deze studie heb ik gedaan aan de A.A.S. in Amsterdam, bij Atreya Smith in Frankrijk en in de praktijk van Dr. Vijith in Kerala, India.

Om de holistische visie van Ayurveda waar te kunnen maken, heb ik tijdens mijn studie Ayurveda ook kennis opgedaan van Yoga en Vedische Astrologie.

De circel lijkt nu rond. In mijn werk als Ayurvedisch therapeut, kan ik in contact met mensen werken met datgene wat de aarde ons te bieden heeft.

 

corrykesternlg
Corry Kester

Bewust Deventer

Acupunctuur Astrologie Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Energetisch werk Handanalyse & Handlezen Healing en reading Homeopathie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Retraites Sjamanisme Traumatherapie Voetzorg & Voetreflexologie Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Deventer