Midwinterhoornblazers bij de zonnewende
ZA 21 december | 16.00-17.00 uur | Deventer

Bij de Zonnewende op zaterdag 21 december blazen de Gelderse- en Overijsselse Midwinterhoornblazers op drie locaties in de stad: vanaf de toren van de Lebuinuskerk, het Grote Kerkhof én vanaf het dakterras van Bibliotheek Centrum. Op elke locatie staan 4-5 hoornblazers. 

Je kunt al vanaf 16.00 uur op het dakterras van de bibliotheek luisteren naar kerstliederen gespeeld door de stadsbeiaardier op het carillon van de Lebuinuskerk. Na het widwinterhoornblazen speelt de beiaardier nog verder van 16.45 tot 17.00 uur.

Oude traditie

Met het hoornblazen wordt de Zonnewende aangekondigd. Hierbij kan je denken aan het zonlicht (van oudsher een overblijfsel van de joelfeesten) maar ook aan de aankondiging van het Licht, zijnde de geboorte van Jezus.

Volgens aloude traditie wordt er alleen geblazen vanaf de éérste adventszondag tot en met Drie Koningen op 6 januari. De traditie van het midwinterhoornblazen is na Twente en de Achterhoek weer opgepakt in Drenthe en op de Veluwe en nu ook in Deventer.

Informatie + Aanmelden » Gelderse- en Overijsselse Midwinterhoornblazers

www.bibliotheekdeventer.nl

Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
7411 PK Deventer


Meer agenda van 1

Acupunctuur Astrologie Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Energetisch werk Handanalyse & Handlezen Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Sjamanisme Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Deventer