Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Masterclass 'Ayurveda: de Kunst van het Leven'
VR 29 maart | 10.00-12.00 uur | Deventer

35,00 excl. 21% BTW niet-leden
25,00 excl. 21% BTW leden van Bewust Deventer


De masterclass is bedoeld voor aangesloten ondernemers bij Bewust Deventer. Andere bewuste ondernemers (of geintersseerden) kunnen ook meedoen en op deze manier kennis maken met Bewust Deventer. Leden van Bewust Deventer betalen €10 (excl btw) minder.

 

Wat is Ayurveda

De kern van Ayurveda is dat geluk en vitaliteit kan worden bereikt door het herstel van de balans tussen lichaam en geest. Het biedt de handvatten om deze balans te (her)vinden, waarbij voeding, leefstijl en plantaardige middelen een belangrijke rol spelen.

In Ayurveda staat het voorkomen van onbalans en ziekte voorop, maar ook bij ziekte is het vaak mogelijk om de gezondheid te hervinden. Het is een holistische geneeskunde, afkomstig uit India en Sri Lanka (2000 tot 3000 jaar geleden), die eenvoudig in onze westerse wereld toegepast kan worden.

Ayurveda omvat een toegankelijke en praktische methode om het leven te kunnen begrijpen, verantwoordelijkheid te nemen en er mee om te gaan.


Constitutie als persoonlijke basis voor Ayurveda


De constitutie van elk mens is uniek en gebaseerd op de 5 fundamentele elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. Het zijn de bouwstenen die bepalen hoe je eruit ziet, hoe je in het leven staat en waar jouw kracht ligt. Zijn deze elementen voor jou in balans, dan voel je je gezond en vol levenskracht.
Als gevolg van bijvoorbeeld stress of druk in je leven, verkeerde voeding, te weinig of teveel bewegen, te weinig rust of slapen gedurende de dag en disharmonie in relaties, kan de energie ernstig verstoord worden. Als deze onbalans te lang aanhoudt, zijn het lichaam en de geest niet meer in staat dit te neutraliseren, waardoor klachten op kunnen treden die tot ziekten kunnen
leiden.

 

Inhoud Masterclass


Deze Masterclass is als volgt opgebouwd:

  • Wat is Ayurveda; historie en basisopbouw
  • Leefstijl en voeding
  • Ayurveda en Westerse geneeskunde; diagnose, ziekte en behandeling
  • Inzicht persoonlijke constitutie en de daarbij passende voeding en leefstijl (aan de hand van een test kan iedere deelnemer actief bezig zijn om de eigen constitutie te ontdekken, balans – onbalans)
  • Inventarisatie vragen deelnemers en van hieruit verdere verdieping door praktische voorbeelden: koken voor jezelf en voor het gezin, welke eerste stappen zetten naar een gezondere leefstijl, gebruik van kruiden etc..
  • Afsluiting

Deze masterclass wordt gegegeven door Corry Kester. Ze stelt zichzelf voor:
"Al vanaf mijn kindertijd ben ik geboeid door het leven om mij heen, de natuur, het zichtbare en het voor mij onbegrijpelijke. Na een lange weg vol ervaringen, in het onderwijs, de zorg en de reiswereld in Nederland en daarbuiten, was ik klaar om mij te gaan verdiepen in Ayurveda; letterlijk de kennis van het leven. In India vond ik de wortels van Ayurveda en in Nederland de ruimte om verder te ontwikkelen en toe te passen. Voor mij is het de uitdaging om deze mooie leefwijze te
integreren in onze westerse wereld anno nu."

Informatie + Aanmelden » corrykesternlg | Corry Kester

www.corrykesternlg.nl

Het Geluk van Deventer
Broederenstraat 45
7411 LB Deventer

Corry Kester
0610344100/0653959277
info AT bewustdeventer DOT nl

Ik schrijf me in voor Masterclass 'Ayurveda: de Kunst van het Leven' - VR 29 maart 2019 | Deventer

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Foto 1 Corry Kester Klik om te vergroten

Acupunctuur Astrologie Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Energetisch werk Handanalyse & Handlezen Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Psychosociale therapie Sjamanisme Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Deventer