Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

19dec 2020
Samen duurzaam voedsel produceren

Herenboerderij de Groote Modderkolk
Loenen

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt.

Als Herenboer pak je eigenlijk een stukje regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten; behalve lekker en gezond is dat ook leuk en leerzaam. Want van iets meer kennis van je dagelijkse eten, word je niet slechter toch?

Herenboeren zijn ondernemend, want gedeeld eigenaar van hun eigen boerderij. Als huishouden investeer je eenmalig in je lidmaatschap. Verder delen de Herenboeren alle kosten die nodig zijn om hun bedrijf te laten draaien. Hoeveel precies, daarover besluiten ze samen, maar een tientje per persoon per week is een aardig richtbedrag.

Sinds eind mei 2019 is op het open Erf van Natuurmonumenten in Loenen de coöperatie Herenboerderij Groote Modderkolk in bedrijf. Met Inmiddels 145 huishoudens uit de regio is een vliegende start gemaakt. Een Herenboerderij is een duurzaam, kleinschalig, onafhankelijk van de markt opererend coöperatief gemengd bedrijf. De Herenboerderij wordt gerund door een boerin in loondienst. De leden van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de kosten. Daarvoor krijgen ze groenten, fruit, aardappelen en eieren, vlees en vleeswaren van de boerderij. De coöperatie wil in 2020 uitgroeien tot maximaal 200 huishoudens die kunnen meedoen.

Wil je kennis maken met de boerderij en het herenboerenconcept? Kom dan langs. Je krijgt informatie over herenboerenconcept en een rondleiding over de boerderij

Informatie

19 dec 2020
9.30 - 11.00
gratis

Waar?

Herenboerderij de Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24B
7371 AA Loenen

Contact

Samen duurzaam voedsel produceren